Erdoğan: Şehirlerimize büyük sorumluluk düşüyor

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Şehirlerimize büyük sorumluluk düşüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2017 12:45

Erdoğan: Şehirlerimize büyük sorumluluk düşüyor

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ilgili kuruluşlardan Türk Patent ve Marka Kurumunun 2018 yılı bütçesi üzerine AK Parti grubu adına yaptı.
Şehirleri büyük sorumluluklar düştüğünü söyleyen Mehmet Erdoğan, "Türk Patent ve Marka Kurumumuza ve şehirlerimize büyük sorumluluk düşüyor.  Bu sorumluluğu güçlü bir şekilde üstlenen şehirlerin başında hiç kuşkusuz Gaziantep'imiz gelmektedir. Gaziantep’in 14 tescilli coğrafi işaret ve 7’si ilan aşamasında olan 20 coğrafi işaret başvurusuyla pek çok alanda olduğu gibi coğrafi işaret alanında da diğer şehirlerimize ve bölgelerimize Gaziantep’in örnek ve öncü oldu" dedi.
Türkiye, özellikle Ak Parti hükümetleri döneminde sınai mülkiyet hakları konusunda geçmiş dönemlerden çok farklı bir yaklaşım ve vizyon ortaya koyduğunu ifade eden Mehmet Erdoğan  "Bugün Türkiye ulusal başvurular bazında dünyada patent alanında 14'üncü, marka alanında 7'nci ve tasarım alanında 4'üncü sırada yer almaktadır" diyerek Bu üç verinin birlikte değerlendirilmesiyle oluşan sıralamada Türkiye dünya 7'ncisi konumunda olduğunu söyledi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!