Erdoğan başkanlığındaki heyet Moğolistan’da

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan başkanlığındaki heyet Moğolistan’da
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2016 16:23

Erdoğan başkanlığındaki heyet Moğolistan’da

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan başkanlığında Moğolistan'a Moğolistan Parlamentolar arası Dostluk Gurubu, temaslarını sürdürüyor.

Mehmet Erdoğan'ın başkanlığını yaptığı Ak Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, Ak Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu ve MHP Ankara milletvekili Erkan Haberal'ın yer aldığı heyet, çeşitli temaslarda bulundu. Moğolistan Büyük Kural Başkanı Zandaakhuu Enkhbold, Moğolistan Savunma Bakanı, Moğolistan Türkiye Dostluk Grubu Başkanı, TİKA, Ata Derneği, Moğolistan Türkiye Büyükelçiliği ve Moğolistan Parlamentosu başta olmak üzere birçok resmi heyetle görüşmeler gerçekleştirdi. Moğolistan ile Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesi, iki ülke arasındaki dostluk bağlarının arttırılması konuda karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasının yanı sıra dünya gündemiyle ilgili gelişmelerinde masaya yatırıldığı toplantılarda adeta Moğolistan’da Türkiye rüzgarı esti.

Heyet Başkanı Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Moğolistan Parlamentolar arası Dostluk Gurubunun bu dönem ilk Moğolistan ziyareti olduğunu belirterek, ziyaret sırasında karşılıklı iki ülke arasında geliştirilecek olan ilişkilerle ilgili görüşmelerin gerçekleştirildiğini söyledi. Türkiye ve Moğolistan arasındaki ilişkilerin arttırılması için gerekli çabaların karşılıklı olarak gösterileceğini ifade eden Erdoğan, Moğolistan ziyareti sırasında 15 Temmuz Darbe Girişimi ve FETÖ Silahlı Terör Örgütünün dünya için oluşturduğu tehlikelerin de anlatıldığını kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!