Elektrik trafosuna EYP tuzaklanmasına 1 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Elektrik trafosuna EYP tuzaklanmasına 1 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 21:23

Elektrik trafosuna EYP tuzaklanmasına 1 tutuklama

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te bir elektrik trafosuna tuzaklanan ve güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilen el yapımı patlayıcı (EYP) ile ilgili gözaltına alınan 2 kişiden 1'i, tutuklandı.
Şahinbey İlçesi'ne bağlı Düztepe Mahallesi'nde Kasım ayı başlarında, bir elektrik diğerinin yanındaki trafoya, piknik tüpüyle hazırlanan çuvalın içindeki el yapımı patlayıcı, bulunarak güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi. Olayla ilgili soruşturma kapsamında 1'i çocuk, 2 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1'i tutuklandı, çocuk yaştaki şüpheli ise adli kontrol şartıyla salıverildi.
Gaziantep Valiliği'nden ise olayla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:
"PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin önlenmesine yönelik İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce yürütülen çalışmalarda; Şahinbey İlçesi'nde PKK/KCK terör örgütünü övücü nitelikte bir adet pankart, molotof kokteyli yapımında kullanılan 32 boş cam şişe, 3 benzin depolamada kullanılan plastik şişe ve bir adet piknik tüpü üzerine hazırlanmış el yapımı patlayıcı ele geçirilmiştir. Ele geçirilen patlayıcı düzenek etkisiz hale getirilmiş, olay ile ilgili biri çocuk 2 kişi yakalanmış, yakalanan şahısların adli makamlara sevki neticesinde, suça sürüklenen bir çocuk adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, diğer şahıs ise tutuklanmıştır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!