Deva’nın Hayat Kurtaran Elleri

Güncelleme Tarihi:

Deva’nın Hayat Kurtaran Elleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2015 15:06

ÖZEL DEVA HASTANESİ EĞİTİM BİRİMİ TARAFINDAN "TEMEL İLK YARDIM BİLİNCİ"Nİ GELİŞTİRMEK AMACIYLA KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE TEMEL İLK YARDIM EĞİTİMİ VERİLDİ.

Özel Deva Hastanesi Eğitim Birimi tarafından "Temel İlk Yardım Bilinci"ni geliştirmek amacıyla Kanuni Sultan Süleyman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine temel ilk yardım eğitimi verildi.
Eğitimin temel amacının, muhtemel kazalarda ve ani hastalık durumunda sağlık ekipleri olay yerine ulaşana kadar yapılabilecek ilk yardım uygulamalarının hayat kurtarıcı niteliğinde olduğunu dile getiren Deva ekibi, sağlığa verdiği önemi eğitimlerle destekleyerek geleceğin hayat kurtarıcılarına örnek oldu. ’Temel ilk yardım bilinci’ oluşturulması amacıyla gerçekleştirilen eğitimde, ’kanamalarda ilk yardım, kırıklarda ilk yardım ve elektrik çarpmalarında ilk yardım’ konuları detaylı bir şekilde teorik olarak verildi. Öğrencilerin hayat kurtarma çalışmaları Deva ekibinin. uygulamalı destek eğitimi eşliğinde tamamlandı.
Kanuni Sultan Süleyman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde verilen eğitim sonrasında, Özel Deva Hastanesi ekibi tarafından bulaşıcı hastalıklardan korunmanın en etkili yolunun aşı olduğu anlatıldı. Özellikle mesleki ve teknik liselerde tetanoz bulaşma riskinin yüksek olduğu vurgulanmasıyla sağlanan kapsamlı bilgilendirmenin sonunda 200 öğrenciye tetanos aşısı uygulandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!