Çiçekçilerde '14 Şubat' mesaisi

Güncelleme Tarihi:

Çiçekçilerde 14 Şubat mesaisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2017 14:43

Çiçekçilerde '14 Şubat' mesaisi

Haberin Devamı

Ahmet ÖZER/GAZİANTEP, (DHA) – 14 Şubat sevgililer gününe sayılı saatler kala Gaziantep kent merkezinde bulunan çiçekçiler yoğun mesaiye başladı.

Gaziantep'te 25 yıldan bu yana çiçekçilik yapmakta olan Çiçekçiler Derneği Başkanı Ender Kandemir, sevgililer gününe az bir vakit kaldığını belirterek yoğun bir mesai içerisine gireceklerini söyledi. Türk toplumunda sevgiyi ve vefayı göstermenin en iyi yönteminin sevdiği kişiye çiçek almak olduğunu kaydeden Kandemir, gece geç saatlere kadar çalışarak verilen siparişleri yetiştirmeye çalışacaklarını söyledi. 14 Şubat sevgililer gününde sevgiyi göstermenin en iyi yolunun yine çiçek hediye etmekten geçtiğini anlatan Kandemir, şöyle konuştu:

"Tüm sevgililerin sevgililer gününü kutluyorum. Her yıl olduğu gibi yine çiçek ön planda bu sevgililer gününde de. Çiçeğin yeri çok ayrı. Her 14 Şubat'ta olduğu gibi bu sene de sevgililer günü için özel ürünler hazırladık. Vazgeçilmez ürünlerin başında gül geliyor. Farklı tanzimlerimiz var. Farklı farklı çiçeklerimiz var. Yurt dışından gelen ürünlerimiz var. Tüm hazırlıklarımızı yaptık. İnşallah emeklerimiz boşa gitmez. Sevgilileri bekliyoruz"

Mevsim koşullarının kötü gitmesinin çiçek üretimini etkilediğini ve bunun da fiyatlara yansıdığını aktaran Kandemir, "Her yıl biraz daha artarak devam etmesini istiyoruz biz işlerimizin sektörel anlamda. Bu yıl hava şartlarından dolayı çiçek üretiminde yüzde 50-60 oranında düşüş var. Bu da çiçek fiyatlarına yansıdı. Biz yine de halkımıza en uygun şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. Fiyatları geçen yıldan çok fazla artırmadık. Fiyatlarımız neredeyse geçen sene ile aynı" dedi.

Çiçekçiliğin, sektörün en son halkası olmasından dolayı sektör olarak zor günler geçirdiklerini belirten 25 yıllık çiçekçi Ender Kandemir, çiçeğin günlük bir ihtiyaç olmamasından dolayı esnafın sıkıntı çektiğini söyledi. Çiçek fiyatlarını geçen sene ile hemen hemen aynı tuttuklarını vurgulayan Kandemir, şunları söyledi:

"Çiçekçilik sektörü olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Zincirin en son halkasıyız. Çiçek günlük bir ihtiyaç olmadığı için esnafımız bu konuda zor durumda. Fiyatlarımız 10 liradan başlıyor. İnsanlarımız 10 liradan 500 liraya kadar her türlü ürünü alabilir. Gece geç saatlere kadar yarınki siparişlerimizi hazırlıyoruz. Gün içerisinde de bir gün önceden verilen siparişleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Sektörel anlamda çiçekçiliğin üzerine basarak bizim sektörümüzün üzerine basarak reklam yapan bazı firmalar oluyor. Çiçek sektöründen uzak dursunlar. İnsanların maneviyatı ile oynamasınlar. Çiçeğin yerini hiçbir şey doldurmaz."

Kandemir, ayrıca çiçek dışında da sevgililere özel 'aşk çeki', 'Aşkpirin' gibi farklı hediye konseptleri hazırladıklarını belirterek insanların sadece özel günlerde değil her zaman birbirlerini hatırlamaları gerektiğini ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!