Belkıs Yağ'a, Dubai’de yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Belkıs Yağa, Dubai’de yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2017 09:18

Belkıs Yağ'a, Dubai’de yoğun ilgi

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te kurulu Belkıs Yağ, Dubai'deki gıda fuarında en çok ziyaret edilen stantlardan birisi oldu. Belkıs Yağ Ceo'su Nihat Kadir Özyurt, "Uluslararası fuarlar hem ülke hem de markaların tanıtımında çok etkin oluyor. Bizler üretime bağlı olarak istihdamı arttırmak için daha çok çalışmalı, daha çok tanıtıma ağırlık vermeliyiz. Dubai bu anlamda ürünlerimizin ve ülkemizin tanıtımı için büyük rol oynuyor" dedi.

Gaziantep’in Nizip ilçesinde kurulu tesislerinde üretim yapan Belkıs Yağ, hali hazırdaki ihracat ağını genişletmek amacıyla katıldığı Gulfood 2017 Gıda Fuarında ilgi görülen stantlardan biri haline geldi. Türkiye’den 154, Gaziantep’ten de 19 gıda markasının katıldığı Gulfood 2017 Gıda Fuarı'nda stant açan Belkıs Yağ, farklı ülkelerden fuara katılan ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Belkıs Yağ Ceo'su Nihat Kadir Özyurt, fuarların ihracata büyük katkı sağladığını belirtti. Türkiye’nin büyük hedeflerine katkı sağlamak isteyen iş dünyasının uluslararası fuarları kaçırmaması gerektiğine dikkatti çeken Özyurt, “Uluslararası fuarlar hem ülke hem de markaların tanıtımında çok etkin oluyor. Bu nedenle uluslararası fuarları kaçırmıyoruz" dedi.

Farklı coğrafyalara ürün ihraç ettiklerini hatırlatan Özyurt, Gulfood fuarı vesilesiyle hem çalıştıkları şirketlerle görüşme hem de yeni bağlantılar kurma fırsatı bulduklarını ifade etti. Fuarın bereketli geçtiğini anlatan Özyurt, fuarda Türk markalarına gösterilen ilginin de kendisini ziyadesiyle mutlu ettiğini dile getirdi.

Özyurt, 1998 yılında rafine tesisini kurarak, nötralize pamuk yağı ve yemeklik rafine yağı imalatına Pam Yağ Gıda ve Kimya Sanayi olarak başladıklarını hatırlattı. Kendi markaları olan Belkıs ile de sıvı ve margarin yağ sektöründe iç ve dış piyasaların aranan markası haline geldiklerine dikkati çeken Özyurt, 25'in üstünde ülkeye sıvı ayçiçek yağı ve margarin türevleri ihracat yaptıklarını, Ar-Ge ve yenilikçi çalışmalara dün de bugün de önem verdiklerinin altını çizdi. Her yıl dünyanın birçok ülkesinde gerçekleştirilen uluslararası gıda fuarlarına katıldıklarını belirten Özyurt, dünyanın en önemli fuarlarından birisi olarak gösterilen Gulfood 2017 Gıda Fuarı'na da katıldıklarını ve fuardan da memnun kaldıklarını sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!