Bakan Şimşek’ten Oba Makarna’ya Övgü

Güncelleme Tarihi:

Bakan Şimşek’ten Oba Makarna’ya Övgü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2015 16:59

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK DÜNYANIN İKİNCİ BÜYÜK MAKARNA ÜRETİM TESİSİNE SAHİP OLAN OBA MAKARNA ’DA İNCELEMELER YAPAN MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK, YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUSA ÖZGÜÇLÜ VE OBA GRUP CEO’SU ALPASLAN ÖZGÜÇLÜ’DEN ÜRETİM VE İHRACATLA İLGİLİ BİLGİLER ALDI.

Türkiye’nin en büyük dünyanın ikinci büyük makarna üretim tesisine sahip olan Oba Makarna ’da incelemeler yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Yönetim Kurulu Başkanı Musa Özgüçlü ve Oba Grup CEO’su Alpaslan Özgüçlü’den üretim ve ihracatla ilgili bilgiler aldı.
İşletmenin bütün birimlerinde incelemeler yapan ve zaman zaman işçilerle sohbet eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin böyle büyük ve güçlü bir tesise sahip olmasının sektör açısından büyük önem taşıdığının altını çizerek, Özgüçlü ailesini kutladı. Bakan Şimşek, “Türkiye’nin en büyük, dünyanın ikinci büyük makarna üretiminin sağlandığı Oba Makarna üretim tesisler sektör için büyük bir şanstır. Türkiye’ye sektörüyle katma değer sağlayan Oba Makarnanın büyümesi ve bugünkü haline gelmesini sağlayan Özgüçlü ailesini kutluyorum” dedi.
Oba Makarna Üretim tesislerinde makarna üretimi hakkında bilgiler alan Bakan Şimşek, üretilen makarnaların paketleme ve ambalajlama bölümlerinde de incelemeler yaptı. Oba Makarna Yönetim Kurulu Başkanı Musa Özgüçlü, Bakan Mehmet Şimşek’e kurumları hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Oba Makarna’nın dünya markası olma yolunda ilerlediğini ifade eden Özgüçlü dünya pazarlarında rekabet edebilmenin en önemli unsurları arasında markalaşma olduğunu vurguladı. Oba Makarna’nın Türkiye’nin makarna markası olduğunu, önümüzdeki süreçte bir dünya markası olmayı da başaracaklarını belirten Özgüçlü, şunları söyledi:
“İşletmemiz günlük bin Ton üretim kapasitesi Türkiye’nin en büyük Makarna tesisleridir. 400 Personel istihdamı ile üç vardiya halinde 24 saat esasına göre üretimimiz devam etmektedir. Ürünlerimizin yüzde 75‘lik bölümü ihracat satışları, yüzde 25’lik bölümü ise iç piyasada satışa sunulmaktadır. Oba Makarna son yıllarda sektörüyle ilgili ihracat şampiyonu olmayı başarmış ve bu başarısını bundan sonraki süreçte de sürdürecektir. 1966 yılında kurulan OBA, 2010 yılında yeni yatırımlarımız ile 110 bin metrekare alana kurulmuştur. OBA Makarna bugün itibarıyla üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye’nin 1. ve dünyanın 2. makarna üreticisidir. Diğer bir deyişle ihraç edilen her dört paket makarnadan bir paketi OBA‘dır. İhracattaki başarıda kaliteli üretimimiz, kaliteli hizmet ve istikrar en önemli etkenlerdendir. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için azimle çalışmalarımız devam edecek olup hükümetimizin son 12 yıldaki ekonomik ve siyasi istikrarının önümüzdeki dönemde de artarak devam edeceğini öngörüyoruz. Bizler sektörümüzdeki dünya devlerinden İtalya ile başa baş rekabet ediyoruz. Hükümetimizin vereceği destekle 2023 yılı vizyon ve hedeflerine ulaşmak için azim ve istekle çalışacağımızı belirtmek isterim.”
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de bütün sektörlere dünya pazarlarında rekabet edebilmeleri için gerekli desteklerin verildiğini ve bundan sonraki süreçte de verilmeye devam edeceğini belirterek, Oba Makarna’da çalışan işçilerle uzun uzun sohbet edip, onlarla birlikte yemek yedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!