'Ay' taşı, tokluk hissi veriyor

Güncelleme Tarihi:

Ay taşı, tokluk hissi veriyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 10:09

'Ay' taşı, tokluk hissi veriyor

Haberin Devamı

Ahmet ÖZER-Ahmet SOYDOĞAN/ GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP'te dede mesleği tespihçiliği sürdüren Adil Dağ, doğal taşların insan sağlığına olan faydalarını belirterek, bu taşlardan tespih yapımında kullanılan 'Ay' taşının ise tokluk hissi verdiğini söyledi.
Gaziantep'te Gümrük Hanı'ndaki Yaşayan Müze'de tespihçilik yapan Adil Dağ, doğal birçok taşın insan sağlığına faydaları bulunduğunu belirtti. İnsanların, faydaları nedeniyle bu taşların bir kısmını tespih, kolye gibi aksesuarlara dönüştürerek üzerlerinde taşıdıklarını kaydeden Dağ, tespih yapımında da kullanılan 'Ay' taşının tokluk hissi verdiğini söyledi. Fiyatı 70 liradan satılan 'Ay' taşı, tespihin faydalarını anlattığında insanların şaşırdığını aktaran Dağ, şöyle konuştu:
"Gaziantep’te dedemin mesleği olan tespihçilik mesleğini yapıyorum. Ay taşı tespihinin özelliği, oburluğa karşı etkilidir. Yani tokluk hissi verir.  Ramazan ayından önce bu tespihten çok sattık. Ay taşı tokluk hissi vermesinin yanı sıra; ağrı ve sızıları alır, kadınlarda adet düzensizliğine karşı etkilidir. Romatizma ağrılarına karşı etkilidir. Bu tespihe ay taşı denilmesinin sebebi; tespihi yan tuttuğumuzda mavi bir ışık olur. Hatta eskiden bu taşı süt taşı olarak da kullanılırdı. Sütü az gelenler, sütü olmayan hanımlar bu taşı kullanırdı. Bu taşın en büyük özelliğinden biri, nazara veya göze karşı kullanılması gereken bir taştır. Nazara karşı çok etkilidir. Bu taşı elinizle sevdiğiniz zaman elinizde kadifemsi bir his oluşturur. Çok güzel ve çok faydalı bir taştır."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!