ASKOM Bölge Toplantısı

Güncelleme Tarihi:

ASKOM Bölge Toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2014 14:17

- Toplantıya; Gaziantep'in yanı sıra Adıyaman, Kahramanmaraş, Kilis ve Şanlıurfa Sağlık Müdürlüğü temsilcileri katıldı

Haberin Devamı

GAZİANTEP (AA) - Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi (ASKOM) bölge toplantısı Gaziantep'te yapıldı.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kent genelindeki sağlık kurum ve kuruluşları ile Ambulans Servisi Komuta Merkezi arasındaki koordinasyonun sağlanması ve hizmet standartlarını belirlemek, acil sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğini kalitesini ve verimliliğini en üst seviyeye çıkarmak amacıyla yapılan düzenlenen toplantı Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, ASKOM toplantılarının il genelinde belirli periyotlarda yapıldığını, ancak bölgesel anlamda ilk toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Acil sağlık hizmetlerinin, ihtiyaç duyulan andan itibaren kesin tedavi süresine kadar, hiçbir kesinti olmadan verilmesinin önemine vurgu yapan Karakök, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Sağlık hizmetlerinin bir ekip anlayışı içinde yürütülmesi, kısa zamanda ulaşılabilir olması ve hastane acil servislerinin hastaya, hastane öncesi bakım sağlayan ambulans hizmetleri ile desteklenmesi esasıyla hareket edilmesi gerektiğinin de altını çizmek gerekmektedir."

Toplantıya, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Erdoğan Duran, Adıyaman İl Sağlık Müdürü M.Emin Taş, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdür Yardımcısı Çetin Dağhan, Kilis Sağlık Müdür Yardımcısı Reşit Başsimitçi ve ASKOM üyeleri katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!