Arkeoloji Parkı'nda Münazara Yarışması

Güncelleme Tarihi:

Arkeoloji Parkında Münazara Yarışması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2017 17:09

Arkeoloji Parkı'nda Münazara Yarışması

Haberin Devamı

 

Kadir ÇELİK/ İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA) - GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen Münazara Yarışması'nın finali, Tilmenhöyük Arkeoloji Parkı'nda yapıldı.
Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 'Bilgi Fırtınası' projesi kapsamında öğrencilerin kendilerini iyi ifade etmeleri ve sosyal gelişmelerine katkı sağlamak amacıyla Sınıflar Arası Münazara Yarışması düzenlendi. 8 sınıfın katıldığı ve eleme usulüyle yapılan yarışmanın finali, ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıktaki M.Ö. 1700 yıllarına dayanan Tilmen Höyük Arkeoloji Parkında gerçekleştirildi. Finale İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çetin, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Heyecanlı ve bir o kadarda çekişmeli geçen Finalde 'Sosyal medya zararlıdır' tezini savunan 12-C sınıfı birinci oldu.
Okul Müdürü Ahmet Kurt, "Bu projeyle öğrencilerimizin bilgi birikimlerini, hitabet ve iletişim kabiliyetlerini, hızlı düşünme ve karar alma yeteneklerini geliştirmeyi amaçladık. Projenin finalini insanlığın ortak mirası olan tarihi ve kültürel değerlerimizden Tilmen Höyük`te yaparak bu değerimizle ilgili farkındalık ve tanıtımı amaçladık" dedi.
Münazara yarışmasında dereceye giren sınıflara madalya, belge ve tişört ve şapka hediye edildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!