Anka, şampiyon tekvandocuya sponsor oldu

Güncelleme Tarihi:

Anka, şampiyon tekvandocuya sponsor oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2017 11:57

Anka, şampiyon tekvandocuya sponsor oldu

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Anka Hastanesi, Avrupa Tekvando Şampiyonası'na katılacak olan 17 yaşındaki Merve Kaya’ya sponsor oldu.



Tekvando sporu ile uğraşan ve 7 yıldır aldığı derecelerle dikkatleri üzerine çeken Merve Kaya’nın başarısının önündeki tek engel ortadan kalktı. Antalya Belek’te düzenlenecek olan tekvando şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek olan Merve Kaya’nın tüm masrafları, Özel Gaziantep Anka Hastanesi tarafından karşılanacak.



Anka Hastanesi’ni ziyaret ederek kendisine verdikleri destek için teşekkür eden Merve Kaya, "Bu desteğin benim başarımda büyük etkisi olacağını düşünüyorum. Ülkemizin adını dünya çapında duyurmak istiyorum. Gaziantep’te yapılan seçmelerde birinci oluyordum. Birinci olduğum için Türkiye Şampiyonalarına gidebiliyordum. Ancak Avrupa Şampiyonalarına sponsorum olmadığı için gidemiyordum. Kendi masraflarımı kendim karşılamak zorundaydım. Bu da benim için imkansızdı. Özel Gaziantep Anka Hastanesi hayallerimi gerçekleştirmem için bana büyük bir imkan sundu. Biliyorum ki benim gibi çok sayıda başarılı sporcumuz var. Ben bir imkan buldum. Benim gibi sesini duyuramayan sporcu kardeşlerimizin de bu tür desteklere kavuşmasını dilerim" dedi.



Özel Gaziantep Anka Hastanesi yöneticilerine Antalya Belek’te düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’nda birincilik sözü veren genç tekvandocu Merve Kaya, bunun ardından önce Türkiye Ümitler ve Gençler Şampiyonası’nda dereceye girip Dünya Şampiyonası’na katılmak istediğini, ardından da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonalarına katılıp, 2023 Olimpiyatları için puan toplamayı hedeflediğini ifade etti.



Sporun ve sporcunun her zaman yanında ve destekçisi olacaklarını belirten Anka Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Kaplan ise, "Özel Gaziantep Anka Hastanesi olarak bu tür çalışmalara destek olmak bizim için heyecan verici. Gaziantepli sporcularımız dünya çapında bir başarı aldığı zaman göğsümüz kabarıyor. Bu başarının içinde bizlerin de bir katkısı olduğunu bilmek, bizi daha çok gururlandırıyor" diye konuştu.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!