8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Güncelleme Tarihi:

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2016 17:33

Haberin Devamı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Gaziantep İl Başkanı Ahmet Gök, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, mesajında, kadın hak ve özgürlüklerinin işlevsellik kazanması için bir zihniyet değişikliği gerektiğine dikkati çekerek, söz konusu zihniyet değişikliğinin de sadece kadınların mücadelesiyle değil, topyekun bir eğitim hamlesi ve tüm bireylerin katkılarıyla mümkün olacağına işaret etti.

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci de kadınların karşılaştığı sorunların, esasen tüm toplumun meselesi olduğunu, dolayısıyla çözümlerin de ortak bir anlayışla üretilebileceğinin unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Kadooğlu da, Türkiye’nin şah damarı konumuna gelmesinde kadınların iş hayatındaki üretkenliğinin önemli olduğunu, konfederasyon çatısı altındaki iş kadını derneklerinin aktif olarak projeler geliştirdiğini hatırlattı.

Sadece ekonomik hayatta değil, siyasal, sosyal ve toplumsal alanda da kadınların varlığı, gelişmiş demokratik kalkınmanın en önemli şartı olduğunu ifade eden Kadooğlu, kadınlara yönelik eğitim programları, kadınlar arasında iletişim ağlarının oluşturulması, bölgenin başarılı iş kadınlarını ödüllendirme ve mentörlük gibi etkinlikler düzenleyerek, geleceğin iş dünyasına, girişimci, özgüvenli, nitelikli ve üretim odaklı düşünen kadınları kazandırma yolunda emek vermeye çalıştıklarını kaydetti.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise mesajında hayatın her alanında, sevgiyi, fedakarlığı, hoşgörüyü ve duyarlılığı temsil eden kadınların, huzurlu, sağlıklı ve çağdaş bir toplumun temel taşları olduğunu belirtti.

Yeni Türkiye yolunda ulaşılmak istenen hedefler konusunda kadınlara da önemli sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Özkeçeci, bu doğrultuda son yıllarda gerçekleştirilen reformlarla, eğitimden sağlığa, çalışma hayatından siyasete kadar tüm alanlarda kadınlara destek olacak önemli iyileşmeler sağlandığına işaret etti.

Haberin Devamı

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Gaziantep İl Başkanı Ahmet Gök, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün, kadınların haklarını aramak, çalıştıkları işin karşılığı olan ücreti alabilmek için başlattıkları mücadele mirasının yıl dönümü olduğunu ifade etti.

Kadının hayatın her kademesinde olması gerektiğini vurgulayan Gök, kadın, hayati görevinin göz ardı edilmeksizin desteklenmesi ve korunması gerektiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!