Üniversite öğrencilerinden Yunus Emre Heykel sergisi

Güncelleme Tarihi:

Üniversite öğrencilerinden Yunus Emre Heykel sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2016 15:45

Üniversite öğrencilerinden Yunus Emre Heykel sergisi

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR,(DHA)

ULUSLARARASI Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası kapsamında Eskişehir Valiliği ve Anadolu Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlenen Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Galeri G’de Yunus Emre Heykel Sergisi açıldı.



Sergi açılışına Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emel Şölenay, öğretim elemanları, öğrenciler ve davetliler katıldı. Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerinin Yunus Emre’nin hayatı ve fikriyatından yola çıkarak yaptıkları figüratif ile geometrik çalışmalardan oluşan 16 eseri inceleyen protokol üyeleri hayranlıklarını ifade ettiler.

Yunus Emre haftasında farklı etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade eden Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, “bu sergide gerçekten birbirinden güzel ve anlamlı eserler var. Öğrencilerimizin Yunus Emre’yi, Yunus’un felsefesini nasıl anlattıklarını, anladıklarını gösteren çalışmalarımız var. Kimisi soyut çalışmalar, kimisi daha somut çalışmalar. Sergide emeği geçen tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından sergiye eser veren öğrenciler başarı belgelerini Rektör Gündoğan’dan ve Tepebaşı Kaymakamı Keser’den aldı. Sergi bir hafta süreyle ziyaretçilerine açık olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!