Turizm Fakültesi öğrencilerine staj ve iş imkanı

Güncelleme Tarihi:

Turizm Fakültesi öğrencilerine staj ve iş imkanı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2020 12:56

Turizm Fakültesi öğrencilerine staj ve iş imkanı

Haberin Devamı

Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Anadolu Üniversitesi ile Antalya ve Muğla'da faaliyet gösteren bir otel arasında tuzim öğrencilerine staj ve iş imkanı sağlayacak işbirliği protokolü imzalandı. 

İmzalanan protokol kapsamında, Anadolu Üniversitesi’nde eğitim gören Turizm Fakültesi öğrenilerinin, şirket bünyesindeki konaklama işletmelerinde istihdam edilmeleri ve Anadolu Üniversitesi personelini de bu oteldeki tatil olanaklarından yararlanmaları amaçlanıyor. Ayrıca, öğretim üylerinin işbaşı eğitimleriyle, akademik araştırmalarını burada yapmalarına da olanak sağlanacak.

'TURİZM SEKTÖRÜNDE PERSONEL İHTİYACI VAR"

Senato Salonu'nda düzenlenen imza töreninde konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Şafak Ertan Çomaklı, turizm sektöründe yıllardır personel ihtiyacı olduğunu belirterek, “Anadolu Üniversitesi olarak vermiş olduğumuz eğitimler neticesinde, çocuklarımız özellikle sahaya çıkarken bu eğitimle Türkiye’de hizmet ediyorlar. Fakat özellikle turizm sektöründe yıllardan beri süre gelen bir personel ihtiyacı var. Bu kapsamda Turizm Fakültesi'nden mezun öğrencilerimiz olacak ama bu kez mezuniyet sonrası için bir protokol imzalayacağız. Buna göre bizim öğrencilerimiz o sezon itibariyle stajyer değil bir çalışan olarak yer alacaklar. Bulundukları pozisyon neyse ona göre değerlendirilecek. Yapılmış olan bu sezonluk anlaşma neticesinde öğrencilerimiz çalışma hayatına girmiş olacaklar. Bu bizim için önemli. Bir de sektöre hizmet boyutunda önem arz ediyor. Sektörün personel ihtiyacını en azından belli bir seviyede tutmayı ve bu işlere bir standart getireceğini düşünüyoruz" dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!