Tepebaşı Belediyesi’nden "Çanakkale Savaşları" Semineri

Güncelleme Tarihi:

Tepebaşı Belediyesi’nden Çanakkale Savaşları Semineri
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2015 15:23

ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ, ÇANAKKALE DENİZ SAVAŞLARI ZAFERİ’NİN 100’ÜNCÜ YIL KUTLAMA PROGRAMI ÇERÇEVESİNDE ÇANAKKALE SAVAŞLARI SEMİNERİ DÜZENLEDİ.

Tepebaşı Belediyesi, Çanakkale Deniz Savaşları Zaferi’nin 100’üncü yıl kutlama programı çerçevesinde "Çanakkale Savaşlar" adlı seminer düzenledi.
Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte Çanakkale’ye geziye gidecek olan kadınlara Gelibolu Yarım Adası Tarihi Milli Park Alan Kılavuzu Kamil Uzelli, Yerel Rehberler Hale Uzelli ve Cana Hızal Küçüköncü kahramanlıklarla dolu Çanakkale destanını anlattı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, kültür turlarında yaklaşık 80 bin kişiye ulaştıklarını söyledi. Çanakkale, Anıtkabir ve Konya’yı önem sırasına göre belirlediklerini ifade eden Ataç, “Çanakkale’ye giderken bilgili gitmenizi ve orada yaşanan destanı alanda daha iyi yaşamanız için bu etkinliği düzenledik. Bugün adım Ahmet ise, minarelerde ezan okunuyorsa, bu savaşlar sayesindedir. Çanakkale savaşlarında çok genç yaşta insanlarımızı kaybettik. Mustafa Kemal’in sözleriyle “Orada bir üniversite kaybettik” Gelibolu bir açık hava savaş müzesidir ve o savaşta ağır şartları orada görmenin yanı sıra savaşın kabul edilemeyecek insanlık dışı tarafıyla insanlık derslerini de görebilirsiniz” dedi.
Seminer sonunda “Tarihin Tanıkları Şehitlerin Yolunda” etkinliği çerçevesinde Çanakkale’ye giden Eskişehir Vosbağa Derneği’nin getirdiği toprak, İnşaat Tabur Komutanı Yüzbaşı Serdar Silek’e takdim edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!