Rektör Gündoğan’dan Öğrencilere Kahvaltı Müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Rektör Gündoğan’dan Öğrencilere Kahvaltı Müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2015 13:07

HAYATA GEÇİRDİĞİ PROJELER VE UYGULAMAYA KOYDUĞU HİZMETLERLE ÖNE ÇIKAN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ, YEMEKHANEDE VERİLECEK KAHVALTI HİZMETİYLE ÖĞRENCİLERİNİN İHTİYAÇLARINA YÖNELİK UYGULAMALARINA BİR YENİSİNİ DAHA EKLİYOR.

Hayata geçirdiği projeler ve uygulamaya koyduğu hizmetlerle öne çıkan Anadolu Üniversitesi, yemekhanede verilecek kahvaltı hizmetiyle öğrencilerinin ihtiyaçlarına yönelik uygulamalarına bir yenisini daha ekliyor. Bu kapsamda, Eylül 2014 tarihinden bu yana 1 TL karşılığında verilmeye başlanan akşam yemeğine ek olarak önümüzdeki bahar aylarından itibaren yine aynı ücretle kahvaltı hizmeti verilmeye başlanacak.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, yemekhane hizmetinin çok büyük bir ilgi gördüğünü kaydetti. Bu hizmetten faydalanan öğrenci sayısının 1 günde 24 bin olduğunun altını çizen Gündoğan, “Yemekhanemize o kadar büyük bir talep var ki şu anda öğlen ve akşam yemeği olarak bir günde toplamda 24 bin öğrencimiz bu hizmetten faydalanıyor. Nicelik bu kadar artarken niteliğin düşmesine asla izin vermiyoruz. Yemeklerimizdeki lezzet ve kaliteyi titizlikle korumaya devam ediyoruz. Talep ne kadar artarsa artsın öğrencilere verdiğimiz bu hizmeti sunmaya devam edeceğiz” dedi.
YENİ YEMEKHANE 2016 YILININ MART AYINDA HİZMETE GİRECEK
Bugüne kadar yaşadıkları en büyük sıkıntının yemekhanenin kapasitesi ile ilgili olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Gündoğan, “Yemekhanemizde aynı anda 970 kişi yemek yiyebiliyor. Öğrencilerin yemekhaneye gelişleri sırasında oluşan yoğun sirkülasyon sebebiyle diğer öğrencilerimiz sıra bekliyor. Bu soruna bir çözüm bulmak adına biz 6 ay önce İletişim Bilimleri Fakültesi ile Turizm Fakültemizin arasındaki otopark alanının bir kısmını kullanarak bir yemekhane yapmaya başladık. Çelik konstrüksiyonlu, işlevsel ve modern bir yapı olacak. Birkaç aylık iç dizayn sürecinden sonra en geç 2016 yılının mart ayında yeni yemekhane binamızı hizmete sokmayı planlıyoruz” diye konuştu.
“MART AYINDAN İTİBAREN KAHVALTI HİZMETİ BAŞLAYACAK”
“İki yemekhane binası aynı anda hizmet vermeye devam edecek ve isteyen istediği yemekhaneden yemeğini yiyebilecek” diyen Gündoğan, şöyle devam etti:
“Yeni binamızın oturma kapasitesi ise bin 200 kişilik olacak. Toplamda kapasitemiz 2 bin 200’e çıkmış olacak. Bu sayede de artık yemekhanede sıra sorunu kalmayacak. Yeni yemekhane binamızın önünde bir çay ocağı da olacak. Yemek yiyen öğrencilerimiz hemen yemekten sonra çaylarını da içebilecekler. 2 farklı binada yemek hizmeti sunmanın avantajını da kullanıp kahvaltı hizmetini de hemen başlatacağız. Yemekhanelerimizden birini kahvaltı hizmeti için tahsis edeceğiz. Kahvaltı hizmetinin ücreti de 1 TL olacak diğer yemeklerimiz gibi. Anadolu Üniversitesi öğrencisi 3 TL karşılığında üniversitemizin yemekhanesinden 3 öğün yemek yiyebilecek, sağlıklı bir şekilde beslenebilecek.”
ÖĞRENCİLERİN MEMNUNİYETİ
Anadolu Üniversitesi öğrencileri ise, yemekhane aracılığıyla kedilerine sunulan hizmetlerden memnun olduklarını dile getirdiler. İletişim Bilimleri Fakültesi Hakla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 3. sınıf öğrencisi Deniz Atay, “Yemekhanemizden düzenli olarak yemek yediğim için ekonomim çok olumlu etkileniyor. Akşam yemeğinin üstüne bir de kahvaltı hizmeti verilirse süper olur. Ders saatlerime uygun olursa okulda kahvaltı yapmayı tercih edebilirim. Yemekhanenin yemeklerini düşündüğümde, kahvaltının da çok iyi olacağını tahmin ediyorum” ifadelerini kullandı.
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 1. sınıf öğrencisi Berk Oto da, kahvaltı hizmetinin verilmesinin çok iyi olacağına dikkat çekerek, hizmetin başlamasının ardından sürekli üniversite yemekhanesinde kahvaltı yapacağını söyledi.
İletişim Bilimleri Fakültesi Basın ve Yayın Bölümü 3. sınıf öğrencisi Ali Şahbaz ise, “Yemekhane hizmetinden düzenli olarak faydalanıyorum. Temizlik açısından içim rahat yemek yiyebiliyorum. Kahvaltı hizmeti verilirse ben kesinlikle kullanırım çünkü sabahları derse yetişebilmek için kahvaltı hazırlamaya zamanımız olmuyor” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!