Rektör Erdal, KKTC'deki toplu açılış ve temel atma törenine katıldı

Güncelleme Tarihi:

Rektör Erdal, KKTCdeki toplu açılış ve temel atma törenine katıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2021 15:43

Rektör Erdal, KKTC'deki toplu açılış ve temel atma törenine katıldı

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR ANADOLU Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Temmuz kutlamaları kapsamındaki KKTC’de gerçekleştirdiği toplu açılış ve temel atma törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47'nci yıl dönümü programına Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal da katıldı. Anadolu Üniversitesi Lefkoşa Kampüsü'nde canlı bağlantıyla gerçekleştirilen toplu açılış ve temel atma töreninin ardından Barış Harekatı'nın sembolü Yavuz Çıkarma Plajı bölgesine tarihi zaferin anısına dikilen anıt ile 'Ç. 1974' adı verilen müze geminin açılışı yapıldı. Program, Maraş bölgesinde bulunan ve restorasyonu yapılan Bilal Ağa Mescidi'nin yeniden ibadete açılması ve Kamu Veri Merkezi'nin temelinin atılması ile devam etti. 

Temel atma ve açılış programına katılan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Anadolu Üniversitesi’nin 1982 yılından günümüze Kıbrıs Türk halkına çağdaş eğitim teknolojileri ile yükseköğretim hizmetleri sunduğunu söyledi. Rektör Erdal, “Bugün de Anadolu Üniversitesi Lefkoşa Kampüsü'nden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan katılımlarıyla temeli atılan ve açılışı gerçekleştirilen projelere şahitlik etmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Gerçekleştirilen projeler ile hem Kıbrıs şehitlerimizin aziz hatıraları yaşatılacak hem de Kıbrıs Türkü’nün huzur ve refahı arttırılmış olacak. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!