Porsuk’tan Çıkanlar Görenleri Şaşırtıyor

Güncelleme Tarihi:

Porsuk’tan Çıkanlar Görenleri Şaşırtıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2015 12:01

ESKİŞEHİR’İN SEMBOLLERİNDEN OLAN PORSUK ÇAYI'NDA SULARIN ÇEKİLMESİYLE ORTAYA ÇIKAN GÖRÜNTÜ, GÖRENLERİ ŞAŞIRTIYOR.

Eskişehir’in sembollerinden olan Porsuk Çayı’nda suların çekilmesiyle ortaya çıkan görüntüler görenleri şaşırtırken, ilgililer vatandaşların çevre duyarlılığı konusunda daha hassas olmasını beklediklerini belirtiyorlar.
Yaklaşık bir ay önce kar ve yağmur sularının birikmesiyle taşma noktasına gelen Porsuk Çayı’nda, kapaklarının açılmasıyla su seviyesi düşürüldü. Sudaki seviyede oluşan gözle görülür azalma sonucu ortaya çıkan görüntüler görenleri şaşırttı. Aralarında, bebek yürüteci, hayvan ölüsü, araç lastiği, bisiklet, bıçak, alkol şişeleri ve sandalyeninde bulunduğu atıklar, suların çekilmesi ile ortaya çıktı. Vatandaşlar, çay içinde alkol ve pet şişelerine aşina olduklarını, ancak bebek yürüteci ve bisikleti gördüklerinde inanamadıklarını söylediler.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi temizlik ekiplerinin, Porsuk’ta yeterli su olmadığından temizlik teknelerini hareket ettiremediği belirtilerken, yetkililer çevre duyarlılığı konusunda daha hassas olmasını beklediklerini, vatandaşların çaya çöp atma konusunda duyarlı olunması ve atanların uyarılarak engellenmesi gerektiğini belirttiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!