Pişmiş Toprak Sempozyumu İzel konseriyle açılacak

Güncelleme Tarihi:

Pişmiş Toprak Sempozyumu İzel konseriyle açılacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2018 12:58

Pişmiş Toprak Sempozyumu İzel konseriyle açılacak

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR,(DHA)-  ESKİŞEHİR Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu'nun 12'ncisi 1-16 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
12'nci Uluslar arası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu ile ilgili olarak Özdilek Sanat Merkezi'nde basın toplantısı düzenlendi.  Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç yaptığı konuşmada, sempozyumun açılış törenin 3 Eylül'de Eti eski fabrika alanında yapılacağını söyledi. Sempozyumun açılışında sevilen sanatçı İzel konser verecek. Sempozyumda 5'i yurt dışından olmak üzere 10 sanatçı katılacak. Sempozyum, vefat eden Eti Şirketler Grubu Kurucusu ve Onursal Başkanı Firuz Kanatlı'ya adanacak. Tamamı Eti'nin eski fabrika alanında gerçekleştirecek olan etkinlikte sanatçılar tasarladıkları eserleri çalışırken sanatseverler de onları izleyebilecek.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, sempozyumun gelenek hale geldiğini belirterek, "Eskişehir'in önemli bir kimliği olan pişmiş toprağı sanatsal, sektörel ve bilimsel olarak ele almak ve bu yolla bir yandan sektöre destek vermeyi, diğer yandan bilimsel sunumlarla bu alanda faaliyet gösterenlerin bilgiyi paylaşmasını sağlamayı ve sanatsal üretimlerle kentimize yeni eserler kazandırmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.
--

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!