Okullardaki eski masa ve sıralar satranç masasına dönüştürüldü

Güncelleme Tarihi:

Okullardaki eski masa ve sıralar satranç masasına dönüştürüldü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 20:43

Okullardaki eski masa ve sıralar satranç masasına dönüştürüldü

Haberin Devamı

 

Saadet YÖRÜKÇÜ / ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR'deki Baksan Mesleki Eğitim Merkezi'nde "Eskişehir Gençliği Stratejisini Belirliyor" Projesi kapsamında atık tahtalar satranç takımı masalarına dönüştürüldü.

Baksan Mesleki Eğitim Merkezi'nde projenin tanıtımı ile ilgili yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Üzmez, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Baksan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Özata, proje danışmanı öğretmenler ile öğrenciler katıldı. Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, yaptığı konuşmada okullarda hurdaya atılan masa ve sıraların mesleki okulların atölyelerinde öğrencilerin kullanımına verildiğini söyledi. Özen şöyle devam etti:

"Baksan Mesleki Eğitim Merkezi'nde bu masa ve sıralar geri dönüşümle satranç masaları haline getirilmiştir. 'Eskişehir Gençliği Stratejisini belirliyor' ismiyle Eğitimin Niteliğinin Arttırılması Projesi kapsamında şehrimizde İlkokullar arası satranç turnuvası düzenlenmek suretiyle katılımcı bütün okullarımıza yapılmış olan satranç setlerini hediye ederek okullarında satranç oynama alışkanlıklarını kazandırmada katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Ülkemizde 2002 yılında lisanslı satranççı sayısı bin 400 iken günümüzde 640 bine ulaşmıştır. Bunda satranç oynayan kişilere özel okul ve üniversitelerin burs vermelerinin yanı sıra satranç oynamanın kişiye kazandırdığı özelliklerin de etkisi olduğu görülmektedir. Satranç çocukluk çağındaki kişilerin kötü alışkanlıklar edinmesine engel olur. Olaylar karşısında hızlı ve doğru düşünebilmeyi, yaşanan durum karşısında doğru yorumlar yapabilmeyi tüm dikkatini bir yere toplamayı öğretmektedir. Satranç oyuncusunun derslere ilgisi artar, ders konularını daha iyi anlar ve kavrar. Proje kapsamında 2016 yılı içinde 160 adet satranç masa seti yapılmış olup, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bütün ilkokullarımıza dağıtımı yapılacaktır. "

---

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!