Okullarda Enerji Verimliliği Seminerleri Sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Okullarda Enerji Verimliliği Seminerleri Sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2015 15:45

MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI ESKİŞEHİR ŞUBESİ İLE TEPEBAŞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİYLE, ÇOCUKLARDA VE GENÇLERDE “ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE TASARRUFU” BİLİNCİ OLUŞTURARAK ÜLKEMİZİN ENERJİ KAYNAKLARININ ÜLKE VE TOPLUM MENFAATLERİNE UYGUN KULLANIMINI SAĞLAMAK AMACIYLA İLK VE ORTAÖĞRETİM OKULLARINDA SEMİNERLER DÜZENLENDİ.

Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi ile Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, çocuklarda ve gençlerde “Enerji Verimliliği ve Tasarrufu” bilinci oluşturarak ülkemizin enerji kaynaklarının ülke ve toplum menfaatlerine uygun kullanımını sağlamak amacıyla ilk ve ortaöğretim okullarında seminerler düzenlendi.
Son seminer, TOKİ Şehit Emre Bolat İlkokulu/Orta Okulu’nda Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Üzmez, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ve kalabalık bir öğrenci grubunun katılımıyla gerçekleştirildi.
Çevre ve Enerji Komisyonu Üyesi Yılmaz Yörü’nün sunumunu yaptığı seminerde, Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, İl Mili Eğitim Müdürü Necmi Özen, Tepebaşı İlçe Müdürü Bülent Üzmez ve Şube Başkanı Hakan Ünal birer konuşma yaptı. Hakan Ünal konuşmasında, ilk ve orta öğretim okullarında enerji verimliliği ve enerji tasarrufu bilincinin arttırılması için bu seminerlerin düzenlendiğini, 2014 yılında 60 okulda verilen seminer ile 3 bin 600’a yakın öğrenciye, 2015-16 öğretim yılında 78 okulda seminer düzenlenmesinin planlandığını ve bu planlanan seminerlerin 2015 yılında 38 okulda gerçekleştirilerek bin 500’e yakın öğrenciye ulaşıldığını belirtti. 2016 yılında da bu seminerlerin düzenlenmesine devam edileceğini söyledi.
Ünal, konuşmasının devamında; bu seminerlerin enerjiyi nasıl kullanmamız, nasıl tüketmemiz gerektiğini en iyi bilen, konusunda uzman üyeler tarafından gönüllük esasıyla verildiğini, enerji verimliliği ve tasarrufu ile ilgili yaptıkları çalışmaların kendileri açısından çok büyük manevi değer taşıdığını vurguladı.
Seminerin sonunda okullarda seminer veren Makina Mühendisleri Odası, Çevre ve Enerji Komisyonu üyelerine katkılarından dolayı Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından teşekkür belgeleri verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!