ODE Yalıtım Türkiye'nin en modern tesisini Eskişehir'de kurdu

Güncelleme Tarihi:

ODE Yalıtım Türkiyenin en modern tesisini Eskişehirde kurdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2017 16:01

ODE Yalıtım Türkiye'nin en modern tesisini Eskişehir'de kurdu

Haberin Devamı

 

Hakan TÜRKTAN / ESKİŞEHİR,(DHA)- YALITIM sektörünün önde gelen şirketlerinden ODE, global marka olma vizyonu doğrultusunda yatırımlarını kesintisiz sürdürüyor. Yatırımına 2015 yılında başlanan ve tamamlandığında 100 milyon TL'ye mal olacak Eskişehir ODE fabrikasında üretim başladı.

Eskişehir fabrikasını ısıtma, aydınlatma ve atık yaratmama alanlarındaki uygulamaları ile 2030 yılının ihtiyaçlarına göre tasarlanan Türkiye'nin en modern tesisi olduğunu belirten ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, "Lokasyon avantajı ve kaliteli insan kaynağı nedeniyle Anadolu'daki ilk üretim tesisimizi Eskişehir'de kurmayı tercih ettik. Eskişehir fabrikamız ODE'nin büyümesini önemli ölçüde hızlandıracak. Bu üretim üssünün tamamlanmasıyla toplamda 170 bin metrekare açık, 100 bin metrekare kapalı alan ile Türkiye yalıtım sektörünün en büyük kapalı alana sahip üreticisi konumuna yükseleceğiz" diye konuştu.

Eskişehir fabrikasının yatırım sürecine Türkiye'de yaşanan tüm gelişmelere rağmen ara vermediklerini söyleyen Orhan Turan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çünkü biz bu ülkeye inanıyor ve geleceğe yatırım yapıyoruz. Bu doğrultuda, tamamlandığında 100 milyon TL'ye mal olacak Eskişehir fabrikamızın ilk fazını tamamladık ve planladığımız gibi 2017 yılının ilk çeyreğinde üretime başladık. Eskişehir'i tercih etmemizin en önemli nedenleri lokasyonu ve kaliteli insan kaynağı. Şu anda Türkiye'de 190 bayimiz ve taşeron dahil 350 çalışanımız bulunuyor. Eskişehir Fabrikası tamamlandığında çalışan sayımız 550-600 civarına çıkacak. Eskişehir fabrikamız Anadolu'daki ilk üretim tesisimiz olması nedeniyle de bizim için son derece önemli. Bu üretim üssünün tamamlanmasıyla toplamda 170 bin metrekare açık, 100 bin metrekare kapalı alan ile Türkiye yalıtım sektörünün en büyük kapalı alana sahip üreticisi konumuna yükseleceğiz."

'ESKİŞEHİR FABRİKASI ODE'Yİ SU YALITIMINDA LİDERLİĞE TAŞIYACAK'

Eskişehir fabrikasının ilk fazında su yalıtım malzemesi olan membran üretimine odaklandıklarını belirten Turan, "Tesisin devreye alınan ilk fazında yıllık 20 milyon metrekare membran üretimi planlıyoruz. Böylece Çorlu fabrikamızla birlikte yıllık toplamda 30 milyon metrekare üzerinde membran üretim hacmine ulaşarak su yalıtımında lider olacağız. Su yalıtımında liderliği son derece önemsiyoruz çünkü su yalıtımı olmayan binalar 10 yılda taşıma kapasitesinin yüzde 66'sını kaybediyor. 1999 Marmara Depremi'nde bunu yaşadık. Depremde hasar gören binaların yüzde 64'ünde temel sorunun korozyon olduğu tespit edilmişti. Deprem bölgesinde ve mevcut yapılarının yüzde 85'inde su yalıtımı bulunmayan bir ülke olarak su yalıtımı konusunda daha fazla bilinçlenmeye ihtiyacımız var. Tüm bu verilerden yola çıkarak membran üretimine ağırlık verme kararı aldık" diye konuştu.

GLOBAL MARKA OLMA HEDEFİ

Eskişehir fabrikasının ODE'nin büyümesini önemli ölçüde hızlandıracağının altını çizen Turan, Eskişehir fabrikası tamamlandığında kauçuk köpüğü üretim kapasitelerinin de yıllık 20 bin tona ulaşacağını belirterek, böylece teknik yalıtım sektöründe Çin ve Almanya arasındaki coğrafyanın da en büyük üreticisi olacaklarını söyledi. Turan şöyle devam etti:

"ODE Yalıtım olarak 2020 yılına kadar toplamda 500 milyon TL konsolide gelir ile kapasite ve ciro açısından Türkiye'nin en büyük yalıtım firması olmayı amaçlıyoruz. Bu büyümenin önemli bir kısmının ise ihracattan gelmesini öngörüyoruz. Amacımız milyon USD'nin üzerinde ihracat yaptığımız ülke sayısını her yıl bir ülke arttırarak, ihracatın toplam ciro içindeki payını yüzde 35'lar seviyesine çıkarmak. Bunun yanında stratejik olarak belirlediğimiz ilk 20 ülkeye ihracatımızı artırmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde Ortadoğu, Kuzey Afrika, Avrupa ve eski Sovyet ülkelerinde ihracat artışı hedefliyoruz. Kuzey Afrika'daki etkinliğimizi Sahraaltı ülkelerine de taşımak istiyoruz. Böylelikle yalıtım sektöründe Türkiye'den çıkan bir dünya markası olma hedefimize bir adım daha yaklaşacağız."

AR-GE'YE 45 MİLYON TL KAYNAK

ODE'nin hiçbir lisans anlaşması olmaksızın tamamen kendi mühendisleri ve AR-GE'si ile üretim yaptığını ifade eden Turan, "2017 - 2021 yılları arasında AR-GE ve pazarlama faaliyetlerine toplam 45 milyon TL kaynak ayırdık. Eskişehir fabrikasında da bir AR-GE laboratuvarımız bulunuyor. Fabrikamızın ürün çeşitliliğini de artıracağız. ODE'nin daha önce üretmediği ve Türkiye'de daha önce üretilmeyen bazı ürünleri üretmeye başlayacağız. İkinci fazda ise çatı kaplama malzemesi olan shingle üretimine başlamayı planlıyoruz" dedi.

TÜRKİYE'NİN EN MODERN TESİSİ

2030 yılı ihtiyaçlarına göre tasarlanan Eskişehir fabrikasının tamamlandığında Türkiye'nin en modern üretim tesisi olacağını söyleyen Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü daha projelendirme safhasındayken; ısıtma, aydınlatma ve atık yaratmama konusunda gerekli tüm planlamalar buna göre yapıldı.

ODE'nin yangın, çevre koruma ve ısı yalıtımı konusundaki duyarlılığı projenin tamamına yansıtıldı. Bu kapsamda üretim tesisinin tasarımında; LED aydınlatma armatürleri, sifonik sistem yağmur suyu deşarjı ve gri su tesisatları gibi çevre dostu uygulamalar kullanıldı. Üretim tesisinin gündüz aydınlatması, doğal aydınlatma malzemesi polikarbon ışıklıklarla sağlanıyor, otomatik duman damperleri de aynı zamanda doğal havalandırma sağlıyor. Oluşabilecek kirli havayı filtre etmek üzere scrubberlar kullanılıyor. Projede, zemin oturum alanı dışında kalan bölgelerde, araç park ve yükleme- boşaltma alanlarıyla birlikte peyzaj alanlarına da yer veriliyor. Peyzaj için gerekli bitki toprağı arazi içindeki kazılardan temin edilerek stoklandı. Tam kapasite üretime geçildiğinde taşıt trafiğinin 20.000 adet/yıl olacağı tahmin edilen projede; tüm servis üniteleri merkezileştirilerek, gerek enerji verimliliği ve gerek çevre kirliliği yaratmamak adına önlemler alınıyorö dedi.

ODE ürünlerinin Türkiye'nin en büyük projelerinde tercih edildiğini anlatan Turan şunları söyledi:

"Son dönemde yaptığımız anlaşmalar arasında 3. Havalimanı, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi, Adana Şehir Hastanesi, Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi ve Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi bulunuyor. 3. Havalimanı'nın su ve mekanik yalıtımı, Avrupa'nın en büyük şehir hastanesi olacak olan Bilkent Şehir Hastanesi'nin su ve mekanik, Adana Şehir Hastanesi'nin tüm mekanik yalıtımı, Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin su yalıtımı, Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ise su ve mekanik yalıtımı ODE ürünleri ile yapılacak. Yeni stadın ısıtma ve şebeke hattı borularında, ODE R-flex kauçuk köpüğü ürünleri kullanıldı. Bu sayede stadyumun enerji verimliliği de önemli ölçüde artırıldı. Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu'na ek olarak Eskişehir Şehir Hastanesi'nde de ürünlerimizin kullanılmasından ayrıca gurur duyuyoruz."

--

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!