Kent Konseyi temsilcileri Eskişehir'de buluştu

Güncelleme Tarihi:

Kent Konseyi temsilcileri Eskişehirde buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2017 12:33

Kent Konseyi temsilcileri Eskişehir'de buluştu

Haberin Devamı

Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR,(DHA)- BÜYÜKŞEHİR Kent Konseyleri 'Yasal ve İdari Sorunları ve Çözümleri Çalıştay'ı Eskişehir'de başladı.

22 büyükşehirden kent konseyi temsilcisinin katıldığı Büyükşehir Kent Konseyleri Yasal ve İdari Sorunları ve Çözümleri Çalıştayı'nın açılış toplantısı Turunç Otel'de yapıldı. Çalıştaya, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büşükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Necati Binici, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy ile kent konseyi temsilcileri katıldı.

Çalıştay'ın açılış konuşmasını yapan Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, "Kent konseyleri sürdürülebilir kalkınma, katılımcı demokrasi, hemşerilik bilinci, kent vizyonu, çevre, sosyal yardımlaşma ve dayanışma gibi bir çok konuda tüm paydaşları bir araya getirerek ortak akıl oluşturulmasını sağlayarak çalışmalarını hayata geçirmektedir" dedi.

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Necati Binici, "Dün Eskişehir'e geldik. Duyduğumuz bir şehir vardı aklımızda ama daha güzel bir şehirle karşılaştık. Daha da önemlisi güzel bir kent konseyi ile karşılaştık" diye konuştu

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise, Türkiye'de halen sistem sorunları yaşandığınısöyleyerek şöyle konuştu:

"Bu çalıştay için Eskişehir'i seçtiğinizden dolayı çok mutlu oldum. Bu çalışmalarınızın verimli olmasını diliyorum. Türkiye'de hala sistem sorunları yaşıyoruz. Halen anayasaları değiştirmeye çalışıyoruz. İnşallah Türkiye'nin hayrına bir dönem geçirmiş oluruz ve huzura ulaşırız, sistemlerdeki arızaları düzeltiriz. Ama temel çok önemli. Temeli muhafaza etmek zorundayız. 1999 yılından beri belediyeciliğin içindeyim. Ondan önce de akademisyen olarak yerel yönetimleri yakından takip eden birisiyim."

--
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!