Karikatürist Heper, son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Karikatürist Heper, son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2017 19:19

Karikatürist Heper, son yolculuğuna uğurlandı

Haberin Devamı

Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR, (DHA)- ESKİŞEHİRLİ karikatür sanatçısı Beytulah Heper, 90 yaşında vefat etti. Heper'in cenazesi Eskişehir'de toprağa verildi.
Yaşlılığa bağlı rahatsızlığı nedeniyle vefat eden Beytullah Heper için ikindi namazı sonrası Odunpazarı Semti'ndeki Alaeddin Camii'nde tören düzenlendi. Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Genel Sekreteri Yunus Emre Heper'in babası, Eskişehirspor'un efsane oyuncularından Prof.Dr.Fethi Heper'in ağabeyi olan Beytulah Heper'in cenaze törenine yakınları, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı CHP'li Kazım Kurt, ESO Başkanı Savaş Özaydemir, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ile çok sayıda kişi katıldı. İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Beytullah Asil götürüldüğü Asri Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.
BEYTULLAH HEPER KİMDİR?
Evli, 3 çocuk babası olan Beytullah Heper, 1927 yılında Eskişehir'de doğdu. 1947 yılında karikatür çizmeye başladı. Eskişehir yerel basınında Sakarya, İstikbal, Her Sabah, Saksağan, Çimdik, İki Eylül gazetelerinde, ulusal basında da Resimli Hikayeler, Hayat, Dolmuş, Tef, Akbaba, 20. Asır, Hafta, Yelpaze, 41buçuk dergilerinde karikatürleri yayımlandı. Günlük Spor gazetesinde 'Maraton Raşit' adlı bant karikatür tipini yarattı ve uzun süre yayınladı. Eskişehir Ticaret Odası gazete ve bültenlerinde yıllarca ticari konularda karikatürler çizdi. İlk kişisel sergisini 1961 yılında Eskişehir'de açtı. Bir çok ulusal ve uluslararası karma sergi ve yarışmaya katıldı. Ulusal ve uluslararası yarışmalardan ödüller kazandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!