Kadınlar Kadar Erkeklerde De Cilt Bakımı Önemli

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar Kadar Erkeklerde De Cilt Bakımı Önemli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2015 09:27

YAZ AYLARINDA ERKEKLERİN CİLT BAKIMI YAPTIRMASI ÖNEMLİ.

Cilt bakımlarını aksatmadan yapan kadınlara nazaran daha az bakım yaptıran erkeklerde de yaz aylarında cilt bakımı önem arz ediyor.
Yaz aylarında çoğunlukla güneş altında çalışan erkeklerde cilt kuruluğundan dolayı ölü deri oluşumu meydana geliyor. Kadınların haftalık veya aylık cilt bakımlarına karşın, erkekler sadece tıraş oluyor. Yapılan tıraş sonrası gözeneklerin açılması ve yüzün kesilmesi sonucu oluşan yaralar yüzde önemli etki oluşturuyor.
İstiklal Mahallesi Başarılı Sokak’ta bulunan kuaför işletmecisi Abdil Kumru, erkek bakımı denince akla gelen ilk şeyin tıraş olduğunu ancak cilt bakımının da büyük önem taşıdığını söyledi. Kumru, “Pürüzsüz bir tıraş, nemlendirilmiş cilt her erkeğin sahip olmayı istediği bir görüntüdür. Erkeklerin cildi kadınların cildine oranla daha kalın ve dayanıklıdır. Fakat erkek cildi sakal ve tıraş yüzünden daha çok yıprandığından bakımına da önem gösterilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
“SABUN YERİNE CİLT TEMİZLEYİCİ JELLER KULLANILMALI”
Ayrıca Kumru, müşterilerine uyguladıkları bakımları anlatarak, “Salonumuza gelen müşterilerimize ilk önce cilt bakımı öncesi buhar makinesiyle ciltlerindeki gözeneklerini açıp cildin temizliğini sağlıyoruz. Daha sonra cilt temizleme jellerimiz ile cildi arındırıp, cilt temizleyici peelinglerle maske yapıyoruz. Müşterimizi burada bir nebze cildini yenileyip gönderiyoruz. Yaz aylarında güneşten gelen etkenlerden dolayı ciltte incelme, ölü deri olayları daha fazla oluyor. Dolayısıyla erkeklerin evde de sabun yerinde cilt temizleyici jellerle kendileri de bunları uygulayabilir. Yaz aylarında kesinlikle erkeklerin cilt bakımlarını yapmalarını tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!