İnşaat mühendislerinin onur gecesi

Güncelleme Tarihi:

İnşaat mühendislerinin onur gecesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2016 12:35

İnşaat mühendislerinin onur gecesi

Haberin Devamı

 

 
ESKİŞEHİR,(DHA)- İNŞAAT Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi her yıl olduğu gibi bu yıl da inşaat mühendisliği mesleğinde 40'ıncı ve 25'inci yılını dolduran üyelerini plaketle ödüllendirdi.
 
Önceki gün düzenlenen İnşaat Mühendisleri Odası'nın gecesine çok sayıda kişi katıldı. Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile TMMOB'ye bağlı Odalarının yöneticilerinin ve oda üyelerinin katıldığı gecede İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Bülent Erkul bir konuşma yaptı. Erkul, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
 
"Geçtiğimiz yıl yine bu günlerde ve yine bu salonda meslekte onur yıllarını yaşayan meslektaşlarımızın bu güzel anlarına ortak olmak amacıyla toplanmıştık. Ve yine tıpkı bu yılki gibi içimiz buruk yüreğimiz acılı ve zihinlerimiz endişeliydi. Yine onlarca insanımız katledilmiş, yaralanmış, ülkemizin sınır güvenliği yok olmuş, çaresiz mültecilerin yaşadığı dramlar hafızalarımıza kazınmıştı. Bu yıl da aynı tablo daha da vahim bir hal alarak korku ve endişelerimizi daha da attırarak devam etmektedir. Bir yıl içerisin de bomba olayları büyük kentlerimiz de can almaya devam etmiş, ileride tarihin affetmez doğrularının gerçek yüzünü ortaya çıkaracağı başarısız bir darbe girişimi yaşanmış, yanlış izlenen dış politikaların kaçınılmaz sonucu sınırlarımıza kadar gelen bir savaşın içine girilmiştir. Halkın ve kamunun çıkarından uzak başarısız ekonomik politikalar hamaset edebiyatı ile yine halkın sırtına yüklenmiştir. Ülkesini ve halkını seven insanlar olarak böyle bir ortamdan üzüntü duymamak, gelecek nesillere nasıl bir yaşamı devredeceğimiz korkusunu hissetmemek mümkün mü? Barış, huzur ve refah istiyorsak, gelecek nesillere yaşanabilir bir Ülke bırakmak istiyorsak, bunun yolunun gerçek demokrasiden geçtiğini, insan hak ve özgürlüklerinin kısıtlanarak değil çoğaltılarak gerçek bir hukuk devleti olacağımızı unutmamalıyız."
 
Yapılan konuşmaların ardından meslekte 40 ve 25 yılını dolduran inşaat mühendislerine birer plaket verildi.
-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!