Gaziantep’in Meşhur Köy Kahkesi Eskişehir’e Kapı Araladı

Güncelleme Tarihi:

Gaziantep’in Meşhur Köy Kahkesi Eskişehir’e Kapı Araladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 16:55

GAZİANTEP YÖRESİNE AİT TAMAMI ORGANİK MALZEMELERDEN OLUŞAN YÖRENİN EN MEŞHUR LEZZETİ ‘KÖY KAHKESİ’, İLK KEZ ESKİŞEHİRLİLERLE BULUŞTU.

Gaziantep yöresine ait tamamı organik malzemelerden oluşan yörenin en meşhur lezzeti ‘Köy Kahkesi’, ilk kez Eskişehirlilerle buluştu.
Gaziantep’in meşhur lezzeti ‘Köy Kahkesi’, kentteki bir pastanede tezgahta yerini aldı. Tamamı organik ürünlerden oluşan ve diğer kurabiye çeşitlerine göre 6-12 ay taze kalan köy kahkesi, sağlığa son derece fayda sağlıyor. Yağ, şeker, un, anason, zahter ve kendir tohumu ile yapılan yöresel lezzet, içerisine konulan pekmez ile kış aylarının vazgeçilmez yiyeceği haline dönüşüyor. Antep’ten sonra Eskişehir’de satışa sunulan köy kahkesi, tatlı ve tuzlu çeşitleri ile susam otu ve çörekle de birleşince, çayın ve kahvenin en iyi dostu haline dönüşüyor.
Gaziantep’te özellikle evlerde yapıldığını belirten pastane sahibi Mehmet Çakmak, “Yöremizin meşhur lezzetini Eskişehirlilerle de tanıştırmak istedik. Sağlığa son derece faydalı. Kış aylarında tüketildiğinde tam bir atom etkisi gösteriyor. İçerisinde yer alan baharatlar, organik ürünler, sağlığınıza fayda sağlarken uzun süre bozulmadan saklamanıza da yardımcı oluyor. Farklı lezzetleri tatmak isteyenleri tezgahımızda yerini alan köy kahkemizi denemelerini tavsiye ediyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!