ESOGÜ’de 14 Mart Tıp Bayramı Kutlama Programı

Güncelleme Tarihi:

ESOGÜ’de 14 Mart Tıp Bayramı Kutlama Programı
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2015 16:43

TIP BAYRAMI TİYATRO

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı ile Eskişehir Tabipler Odası tarafından 14 Mart Tıp Bayramı dolayısı ile bir kutlama programı düzenlendi.
ESOGÜ Prof. Dr. Necla Özdemir Salonu’nda gerçekleşen kutlama, meslekte 30 ve 40 yılı geride bırakan hekimlere şükran plaketi takdimi ile başladı. Tıp Fakültesi öğrencileri adına konuşan Murat Birinci’nin ardından Eskişehir İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Mumcu kürsüye geldi. Sağlık alanında yapılan reformlarla önemli ilerlemeler sağlandığını dile getiren Dr. Ali Mumcu, yetersiz kalınan noktalarda yaşanan sıkıntıların da aşılacağına inandığını belirterek, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver İhtiyar, ülkemizde hekimlerin özverili ve fedakarca çalışmalarına karşın hak ettikleri yerde olmadığını ve hekimlerin özlük haklarındaki gerilemelerin sorunlara neden olduğunu söyledi. Hekimler olarak yaşanan sorunlara rağmen umutlarını yitirmediklerini belirten Prof. Dr. Enver İhtiyar, hekim ve hasta sorunlarının en aza indiği Tıp Bayramlarına ulaşılması temennisiyle hekimlerin ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.
Konuşmaların ardından Eskişehir sağlık camiası çalışanlarının oluşturduğu tiyatro topluluğu tarafından “Organlar Konuşuyor” isimli kısa tiyatro oyunu sahnelendi. Sağlık Korosu’nun sunduğu müzik dinletisi ile devam eden 14 Mart Tıp Bayramı Kutlaması, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsrev Hatemi’nin “Türk Tıbbının Önemli Adımları” konulu konferansı ile sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!