Eskişehir'in rekabet gücü BALO ile artacak

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirin rekabet gücü BALO ile artacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2015 11:41

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR (AA) - TOBB Strateji Geliştirme Yüksek Kurul Üyesi ve Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonları (BALO) Başkanı Harun Karacan, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi.

ESO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Karacan, BALO'nun son dönemdeki çalışmaları hakkında ESO Yönetim Kurulu'na bilgi verdi.

Karacan, toplantıda yaptığı konuşmada, ihraç kalemlerinin Avrupa'ya demir yoluyla ulaştırılacağını kaydetti.

İhracatta Avrupa pazarında rekabet avantajı sağlanmasının hedeflendiğini anlatan Karacan, "Anadolu'nun farklı illerinden Bandırma'ya gidecek trenler, Marmara Denizi'ni geçerek Tekirdağ'a ulaşacaklar. Tekirdağ'dan itibaren Avrupa'daki yükler yine çeşitli Avrupa şehirlerine ulaştırılacak" dedi.

ESO Başkanı Savaş Özaydemir ise söz konusu projeye ESO ve Eskişehir OSB'nin ortak olduğunu hatırlatarak, ilerleyen zamanda projeyle Eskişehir'in Avrupa ile ekonomik işbirliğin daha da artmasını beklediklerini vurguladı.

Haberin Devamı

BALO'ya Eskişehir sanayisinin rekabet gücünü arttırmak adına dahil olduklarına değinen Özaydemir, proje nakliye masraflarının düşürülmesinin de amaçlandığını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!