Eskişehir'e Opera ve Bale esintisi

Güncelleme Tarihi:

Eskişehire Opera ve Bale esintisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2016 11:15

Eskişehir'e Opera ve Bale esintisi

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- DEVLET Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın işbirliğinde ilki 2011 yılında başlatılan 'Eskişehir Opera ve Bale Günleri'nin bu yıl 6'ncısı sanatseverlerle buluşuyor.
Etkinlik kapsamında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, 2016 sanat sezonu içinde seyirci tarafından beğeni ile takip edilen ve temsillerini kapak gişe oynayan opera ve bale eserlerini 13 Mayıs tarihine kadar Eskişehir'de sahneleyecek. 6. Eskişehir Opera ve Bale Günleri'nin açılışı dün, Atatürk Kültür ve Sanat Kongre Merkezi'nde, İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından, Mehmet Can EL'in sahneye koyduğu, Guiseppe Verdi'nin "Rigoletto" operası ile gerçekleştirildi.
3-13 Mayıs 2016 tarihleri arasında, iki opera ve iki bale eseri ile seyircinin karşısına çıkacak 6. Eskişehir Opera ve Bale Günleri; 6 Mayıs Cuma akşamı Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneye konacak, Nevit Kodallı’nın bestesi, Oytun Turfanda’nın koreografisi olan 'Hurrem Sultan' balesi ile 10 Mayıs Salı akşamı, İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından Yekta Kara’nın sahneye koyduğu, Gioacchio Rossini’nin bestelediği “Külkedisiö operası ile devam edecek.
Kapanışı 13 Mayıs Cuma akşamı, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek, müzikleri Çaykovski’ye ait, Yaroslav İvanenko’nun koreografisi ile Yevgeni Onyegin balesi ile olacak.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!