Eskişehir'den kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 17:02

- "28 Şubat Eskişehir Sokaklarında Son Darbe'' programı

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından "28 Şubat Eskişehir Sokaklarında Son Darbe'' adlı program düzenlendi.

TÜGVA tarafından yapılan yazılı açıklamada, Süleyman Çakır Kız Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa çok sayıda davetli katıldı.

Vali Güngör Azim Tuna, etkinlikte yaptığı konuşmada, TÜGVA'nın yeni bir vakıf olmasına rağmen Eskişehir'de söz sahibi bir konuma geldiğini bildirdi.

Program, TÜGVA İl Temsilcisi Fatih Sert'in konuşması, 28 Şubat mağdurlarının konuşmaları ve plaket ve hediye takdimi ile sona erdiği kaydedildi.


- Eskişehir'de kültür sanat

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ESMEK Türk Sanat Müziği Korosu yeni yılın ilk konserini düzenledi.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Türk Sanat Müziği Korosu konseri düzenlendiği bildirildi.

Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki konserin sunuculuğunu Seda Sevin'in, şefliğini ise Ata Sevin'in yaptığı belirtildi.


- 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

Eskişehir'de kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlayacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesinin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde birbirinden farklı etkinliklerle Eskişehir’de merkez ve ilçelerde yaşayan kadınları bir araya getireceği bildirildi.

Kadınların, köprüler örüyoruz tiyatro gösterimi, kadın panayırı, takas pazarı ve kermes gibi birçok etkinlik yapacağı kaydedildi.


- 1 Milyon 240 bin metreküp toprak kurtarıldı

Odunpazarı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü çevre koruma çalışmalarına devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, 2015 yılı içerisinde yapılan çalışmalar kapsamında ilçe geneline yerleştirilen 221 adet atık pil kutusu ile 5 bin 547 kilogram atık pil toplandığı belirtildi.

Çevre bilinci ve duyarlılığına sahip vatandaşların Atık Pil Toplama Kampanyası'na verdikleri destek ile 247 milyon suyun, 1 milyon 240 bin metre küp toprağın kirlenmekten kurtarıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

İlçe genelinde bulunan atık pil kutularının arttırılacağı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!