Eskişehir'de "Uluslararası Toprak Yılı" etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde Uluslararası Toprak Yılı etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2015 13:56

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR (AA) - Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) 2015 yılını "Uluslararası Toprak Yılı" olarak belirlemesi dolayısıyla, 4 yıl önce hayatını kaybeden karikatürist Atila Özer'in toprak ve çevreye ilişkin eserlerinden oluşan sergi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Vicdan Bulunmaz Özer'in Eskişehir Kent Konseyi "Temiz Eskişehir" çalışma grubuna verdiği eşine ait karikatürler, bir alışveriş merkezinde düzenlenen açılışla sergilendi.

"Temiz Eskişehir" Çalışma Grubu Başkanı Dr. Günseli Naymansoy, sergi açılışında yaptığı konuşmada, dünyanın her geçen gün artan çevre sorunları ile baş etmek zorunda olduğunu ve buna paralel çözüm arayışları ve çabaların arttığını bildirdi.

Çevre sorunlarına karşı en öncelikli yapılması gerekenin farkındalık yaratacak etkinlikler olduğuna dikkati çeken Naymansoy, bu amaçla Birleşmiş Milletler'in çeşitli günleri, çevre günü ilan ettiğini anımsattı.

Haberin Devamı

Bunlardan birinin 2013 yılında başlayan "5 Aralık Dünya Toprak Günü" olduğunu belirten Naymansoy, şöyle konuştu:

"Buna ek olarak gıda güvenliği ve eko-sistem fonksiyonları için toprağın önemi hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla FAO, 2015 yılını 'Uluslararası Toprak Yılı' olarak belirlemiştir. Biz de 'Temiz Eskişehir' çalışma grubu olarak bu yılın ilk etkinliğini sanatsal bir açılışla yapmak istedik. Farkındalık ve duyarlılık artırıcı etkinliklerde sanatın gücünden yararlanmanın çok etkili olduğunu bildiğimizden rahmetli Atila Özer'in karikatürlerinden oluşan bu sergiyi Eskişehirlilerle buluşturmak için buradayız. Karikatürleri kullanma iznini veren hocamızın değerli eşi Sayın Vicdan Bulunmaz Özer'e çok teşekkür ediyoruz."

FAO'nun bu yıl için "Sağlıklı Hayatlar İçin Sağlıklı Toprak" sloganını seçmesinin sağlığın toprakla bağını anlattığını kaydeden Naymansoy, "İklim değişikliğiyle mücadele etmek, genel sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak ve gıda güvenliği ile beslenme hedeflerine ulaşmak için sağlıklı toprak gerekir" ifadelerini kullandı.

Sergi açılışına Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy ve Genel Sekreter Ahmet Kapanoğlu ile çalışma grubu üyeleri katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!