Eskişehir'de mültecilere iftar

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde mültecilere iftar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2016 16:07

Eskişehir'de mültecilere iftar

Haberin Devamı

 

ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Ticaret Odası (ETO)bünyesinde faaliyetlerini sürdüren AB Bilgi Merkezi, Dünya Mülteci Günü etkinlikleri kapsamında Eskişehir'de ikamet etmekte olan mültecilere iftar verdi.

ETO binasındaki iftar yemeği; Irak Türkmen Bölgesi, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Somali, Gana, Afganistan Etiyopya, Suriye, İran ve Nijerya'dan Eskişehir'e gelen mülteciler ile Eskişehirlilerin bir araya gelmesini sağladı. Ramazan ayının hoşgörü, huzur ve birliktelik ruhu içerisinde oluşan iftar sofrası, farklı kültürlerden insanların bir arada barış içerisinde yaşayabilmelerinin güzel bir temsilini oluşturdu. 400 kişinin katıldığı iftar yemeğinde, aynı sofrayı paylaşmanın karşılıklı önyargıları yıkması bakımından önemi, bu iftar organizasyonu ile bir kez daha hatırlanmış oldu.

ETO Başkanı Metin Güler ve yönetim kurulu üyeleri, Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hüsniye Tali de iftara katılım sağladı. Konuşmasında Yunus Emre'nin şehri Eskişehir'in hoşgörü ve yardımseverliğine vurgu yapan ETO Başkanı Güler, paylaşmanın ve yardımlaşmanın altını çizdi. Mülteciler ile yakından ilgilenen ve ihtiyaçlarını dinleyen Güler, Eskişehir İl Göç İdaresi Müdürlüğü yetkililerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!