Eskişehir'de 'Çocuk İhmalini Ve İstismarını Önleme Çalıştayı'

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde Çocuk İhmalini Ve İstismarını Önleme Çalıştayı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2016 10:01

Eskişehir'de 'Çocuk İhmalini Ve İstismarını Önleme Çalıştayı'

Haberin Devamı

 

ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği ve Atayurt Okulları ile Eksi 25 Derneği'nin desteklediği Yerel Düzeyde Çocuk İhmalini ve İstismarını Önleme Çalıştayı'nın üçüncüsü düzenlendi.

'Sanal Ortamda Çocuk İstismarı' konulu çalıştaya; Vali Güngör Azim Tuna, Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, , İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Mumcu, Atayurt Okulları Yönetim Kurulu Başkanı M. Fevzi Yalçın,Okulun Genel Müdürü Hikmet Ertürk, öğretmenler ve akademisyenler katıldı.Yerel Düzeyde Çocuk İstismarının ve İhmalinin Önlenmesi Stratejik İl Eylem Planı Uygulama İşbirliği Protokolünü imzalamış 25 kamu kurum ve kuruluşu, Üniversite, Yerel Yönetim ve Sivil toplum temsilcilerinin katıldığı çalıştayın kapanış konuşmasını yapan Vali Tuna, 3 gün boyunca yapılan çalıştayda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gelişen dünyaya uyum sağlamada ailelere ve eğitim kurumlarına büyük işler düştüğünü söyleyen Vali Tuna, Atayurt Okulları Yönetiminin bu konuya göstermiş olduğunu hassasiyetin azımsanamayacağını söyledi. "Kolayca güven duydukları, korkutulabildikleri ve kandırılabildikleri için istismara çok açık olan gözümüzün nuru çocuklarımızı korumak adına ilk yapılması gereken, bu konuyu gündemimize taşıyıp konuşmaktayız" diyen Vali Tuna, konuşmasında şunları söyledi:

"Toplumun her kesimini etkileyen çocuk istismarı ve ihmalini önleme çalışmalarının yerel düzeyde gerçekleşmesi ve spesifik olarak ele alınması son derece önemlidir. Bu kapsamda “Yerel Düzeyde Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Çalıştayıö, inanıyoruz ki sonuçları itibariyle konuyla ilgili etkili iş birliklerinin geleceği açısından son derece önemli kazanımlar barındırmaktadır. Çünkü bu konu sadece bir ya da birkaç kurumun üstesinden geleceği bir sorun değildir; kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları dâhil olmak üzere toplumun her kesiminin ve istisnasız her vicdan sahibinin sorumlulukları vardır. Küresel bir sorun olan çocuk ihmal ve istismarı, yerel düzeyde ve alt başlıklarla ele alındığında sorunun içeriğine yönelik çözüm önerileri daha isabetli olacaktır, kanaatindeyim. Bu çerçevede “sanal ortamda çocuk güvenliğiö acilen ele alınması gereken bir konudur ve çalıştayın sonuçları bu hususta yerel düzeydeki önlemlerin mahiyetine şekil ve yön verecektir."

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen de çalıştay sonuç raporlarının ne kadar hassas hazırladığına değinerek, yerelde yapılacak olan çalışmaların kısa sürede hayata geçirilebileceğini söyledi. Atayurt Okulları Yönetim Kurulu Başkanı M. Fevzi Yalçın ise, çocukların servis araçlarında karşılaşabileceği istismarın da göz ardı edilmemesi gerektiğini belirttiği konuşmasında, bir sonraki çalıştayın bu konu hakkında olması gerektiğini bildirdi.

Konuşmalardan sonra Tuba Altıntaş, Sultan Koşmaz ve Yelda Harmankaya çalıştayın sonuç raporlarını okudu. Ardından Vali Tuna, çalıştayda emeği geçen kurumlara teşekkür plaketi verdi. Atayurt Okulları Yönetim Kurulu Başkanı M. Fevzi Yalçın da, Atayurt Okullarına verdiği destek için Vali Tuna'ya anı tabağı takdim etti.

Bu esnada duygularını dile getiren Vali Tuna, "Benim için Atayurt Okulları ailesinin her zaman ayrı bir yeri oldu. Fevzi Bey'in milletvekilliği yapmasından dolayı göstermiş olduğu devlet adamlığı ve kendisinin eğitime verdiği önem çok güzel projelerde bizleri bir araya getirmiştir. Buradan gitsek de arkamızda kalan güzel bir dostluğumuz olacak ve bu dostluğumuz devam edecektir. Önemli olan uzakta da olsa bu dostluğumuz her zaman devam edecek" dedi.

Okul çıkışında ise Vali Tuna'yı güzel bir sürpriz bekliyordu. Okulun Anasınıfı öğrencileri hep bir ağızdan Vali Tuna'ya sevgi gösteri yaparak, hediye verdiler. 



-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!