Eskişehir’de Tutuklanan 6 Kişiye Arkadaşları Mektup Gönderdi

Güncelleme Tarihi:

Eskişehir’de Tutuklanan 6 Kişiye Arkadaşları Mektup Gönderdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2015 16:12

ESKİŞEHİR’DE ÇEŞİTLİ SOL GRUP ÜYELERİ, 15 EKİM’DE GÖZALTINA ALINARAK TUTUKLANAN 6 KİŞİYE MEKTUP YAZARAK CEZAEVİNE GÖNDERDİ.

Eskişehir’de çeşitli sol grup üyeleri, 15 Ekim’de gözaltına alınarak tutuklanan 6 kişiye mektup yazarak cezaevine gönderdi.
İki Eylül Caddesi PTT Baş Müdürlüğü Şubesi önünde çeşitli sol grup üyeleri, 10 Ekim günü Ankara’da meydana gelen bombalı saldırı nedeniyle Eskişehir’de yapılan protesto eyleminde, polise linç girişimi iddiasıyla gözaltına alınıp ardından tutuklanan 6 kişi için bir araya geldi. Grup, ellerinde tuttukları ’10 Ekim tutsaklarına mektup var’ yazılı afiş ve çeşitli yazıların bulunduğu dövizler eşliğinde sloganlar attı. Daha sonra grup üyeleri, önceden yazmış olduğu mektupları zarflara koyarak, cezaevinde bulunan arkadaşlarına gönderdi.
Ardından grup adına basın açıklaması yapan Nurettin Aldemir, Eskişehir Cezaevinde 6 arkadaşlarının tutsak olduğunu söyledi. Aldemir, “Ahmet, Koray, Kadir, Gökhan, Ömer ve Ayhan’ın bedenleri hapsedilmiştir ama hayalleri özgürdür” ifadelerini kullandı.
Yapılan basın açıklamasının ardından grup, olaysız şekilde dağıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!