Eskişehir’de Pide Fiyatına Zam Yok

Güncelleme Tarihi:

Eskişehir’de Pide Fiyatına Zam Yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2015 16:07

RAMAZAN AYINA KISA BİR SÜRE KALA SOFRALARIN VAZGEÇİLMEZİ OLAN PİDE FİYATLARI ESKİŞEHİR'DE SABİT KALDI.

Ramazan ayına kısa bir süre kala sofraların vazgeçilmezi olan pidenin bu yıl, gramaj ve fiyat olarak geçen yılla aynı olarak satılacağı belirtildi.
Ramazan ayında vatandaşlar tarafından yoğun şekilde talep gören ramazan pidesi fiyatı Eskişehir’de aynı olacak. İftar sofralarının olmazsa olmazı pide, vatandaşların sofrasına zam görmeden yerini alacak. İstiklal mahallesinde bulunan fırıncı Mehmet Ağdacı, Eskişehir’de 26 aydan beri pidenin aynı fiyattan satıldığını, en son geçen yıl 20 kuruşluk bir artış olduğunu belirterek, “Bu yıl, geçen yıl gibi 300 gramlık pide 1 lira 40 kuruştan satılacak” diye konuştu.
PİDEDE GRAMAJ DÜŞÜKLÜĞÜ KALİTEYİ BOZAR
Ağdacı ayrıca pide gramajının düşürülmesi hakkında ise, “Ticaret odası en son yaptığı toplantıda 300 gramajlı pidenin fiyatını 1.40 olarak belirledi. Bunun üzerinde gram düşmesi söz konusu değil, gram düştükçe pidedeki kalite bozulur. Ne kadar pidenin gramı yüksek olursa kalite o kadar güzel olur. Çünkü pide yayvan bir şekil aldığı için kuruma yapar ondan dolayı da pidenin gramajı düştükçe kalitesi bozulur. İdeal gramı 300-350 gramdır” şeklinde konuştu.
Öte yandan fırıncı esnaf Mehmet Ağdacı, tüm İslam aleminin ramazan ayını tebrik ettiğini ve ağız tadıyla bayram geçirmeyi temennisinde bulunduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!