Eskişehir’de "Muharrem Ayı Oruç Açma" Programı

Güncelleme Tarihi:

Eskişehir’de Muharrem Ayı Oruç Açma Programı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2015 13:44

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ‘MUHARREM AYI ORUÇ AÇMA’ PROGRAMI DÜZENLEDİ

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Polis Evi’nde “Muharrem Ayı Oruç Açma” programı düzenlendi.
Programa, Vali Güngör Azim Tuna, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İsmail Kılıç, Hacı Bektaşi Veli Dernek Başkanı Kamer Ali Durur, İl Emniyet Müdür Yardımcıları ve Alevi kanaat önderleri katıldı.
Dualar edildikten sonra bir konuşma yapan Vali Tuna, “Bizi birbirimizden ayıramazlar” diyerek Muharrem Ayı’nın hayırlara vesile olmasını diledi. Gönül sofrasını hazırlayan Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür eden Vali Tuna, Türkiye’de yaşayan insanlar arasında Alevi, Sünni ayrımı olmadığını belirterek, “Hepimiz aslında biriz. Muharrem Ayı geldiğinde aynı sofraları ve aynı ortak acıları paylaşıyorsak, hepimiz ehlibeyt sevgisiyle doluysak, onun o sevgisi altında hayatımıza devam ediyorsak hepimiz kardeşiz. Hz. Ali efendimizin de bizim için çok ayrı bir değeri vardır. Biz Allah yolunda inanan insanlar için ayrımız gayrımız yok” dedi.
Daha çok yakınlaşarak, daha çok ortak sorunları paylaşarak birlik ve beraberliğin artacağını vurgulayan Vali Tuna, Allah sevgisinin ortak olduğunu bildirdi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bölünmez bütünlüğünü kimsenin bozamayacağını dile getiren Vali Tuna, hoşgörülü gönülleri mübarek iftar sofrasında buluşturan herkese teşekkür etti.
Emniyet Müdürlüğü tarafından açılan Gönül Sofrası’nın kendileri için büyük bir anlam ifade ettiğini belirten Hacı Bektaşi Veli Dernek Başkanı Kamer Ali Durur ise, “Birbirimize ne kadar yakın olursak, o kadar birlik içinde oluruz. Bu ülke geçmişte çok acılar yaşadı. Bugün de bizim yeniden birliğimizi bozmaya çalışıyorlar. Bir an önce bu olayların son bulmasını diliyoruz. Çünkü bu ülke daha önce de Kurtuluş Savaşı’nda Alevi’siyle, Sünni’siyle tek yumruk olmuş” ifadelerini kullandı.
Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İsmail Kılıç da, organizasyonu düzenleyenlere teşekkür ederek, Eskişehir’de yaşanan birlik ve beraberliği kimsenin bozamayacağını dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!