Eskişehir’de Dünya Barış Günü Yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Eskişehir’de Dünya Barış Günü Yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2015 21:17

ESKİŞEHİR BARIŞ BLOK'U ÜYELERİ YERE YATARAK BARIŞ YAZISI OLUŞTURDU.

Eskişehir’de Dünya Barış Günü nedeniyle çeşitli örgüt ve sendika üyelerinin oluşturduğu Barış Blok’u yürüyüş gerçekleştirdi.
Porsuk Bulvarı Adalar mevkinde çeşitli örgüt ve sendika üyelerinin bir araya gelerek oluşturduğu Eskişehir Barış Blok’u üyeleri barış yürüyüşü için toplandı. Çeşitli sloganlar atan grup, İsmet İnönü Caddesi üzerinden Üniversite Caddesi mevkisinde bulunan bir alışveriş merkezi önüne geldi. Eskişehir Barış Bloku adına basın açıklaması yapan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Bölge Temsilcisi Bayram Kavak, “Sokakta karşıdan karşıya geçerken, vatani görevini yaparken, basın açıklaması yaparken, çalışırken ölmek istemiyoruz. Mutluluğu ölümle değil insanca ve huzur içinde yaşamakta bulacaklarını öğrenmelerini istiyoruz. Barış istiyoruz, iş istiyoruz, insanca geçinecek ücret istiyoruz. Komşularımızla kavga etmek değil, iyi ilişkiler içinde görüşmek, ticaret yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Yapılan basın açıklamasının ardından Eskişehir Barış Bloku üyeleri yere yatarak ‘Barış’ kelimesini yazdı. Daha sonra grup olaysız şekilde dağıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!