Eskişehir Barosu'ndan yeni yargı paketine tepki

Güncelleme Tarihi:

Eskişehir Barosundan yeni yargı paketine tepki
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 17:38

- Eskişehir Baro Başkanı Öztekin: "Yargıç ve savcısını kıyafetine ve başka şeylerine göre alan bir düşüncenin ileri gitmesi mümkün değildir. Biz artık bu konuda torpil olayının bitmesini istiyoruz"

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin, "Yargıç ve savcısını kıyafetine ve başka şeylerine göre alan bir düşüncenin ileri gitmesi mümkün değildir. Biz artık bu konuda torpil olayının bitmesini istiyoruz" dedi.

Öztekin, önceki gün yasalaşan "Yeni yargı paketi"nin bazı maddeleriyle ilgili Eskişehir Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında, söz konusu paketin yanı sıra iç güvenlik paketi, toplantı, gösteri yürüyüşleriyle ilgili paketlerin de yakında yasalaşacağını savundu.

Yeni yargı paketindeki maddeleri eleştiren Öztekin, makul şüpheli görülen kişilerin konutunu, iş yerini arama yetkisinin getirildiğini, iç güvenlik paketi çıktıktan sonra da makul şüpheyle gözaltına aldıkları kişiyi 24 saat hiç kimseye bilgi vermeden tutma yetkilerinin geleceğini ve avukatların dosya inceleme yetkilerinin ellerinden alındığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Telefon dinlemelerin kolaylaştırıldığını anlatan Öztekin, suç kapsamının geliştirildiğini bildirdi.

Adli yıl açılışını düzenleyen maddenin de değiştirildiğini dile getiren Öztekin, "Adli yıl açılış törenini kaldırmış olabilirler biz karar aldık bundan sonraki adli yıl açılış törenini Anıtkabir'de Ata'mızın huzurunda 85 bin avukat, 80 baroyla halkımızla birlikte yapacağız" diye konuştu.

Pakette olumlu düzenlemelerin de olduğuna dikkati çeken Öztekin şunları söyledi:

"Taşra teşkilatına 4 bin hakim ve savcı alıyorlar. 3 yılını dolduran avukatlar hakim ve savcı olabilecekler. Ancak bir kez daha sesleniyoruz. Yargıç ve savcısını kıyafetine ve başka şeylerine göre alan bir düşüncenin ileri gitmesi mümkün değildir. Biz artık bu konuda torpil olayının bitmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!