Eskişehir Barış Bloku Kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Eskişehir Barış Bloku Kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2015 16:02

ESKİŞEHİR BARIŞ BLOKU KURULDU

Eskişehir’de, birçok sendika ve dernekten oluşan bir Barış Bloku kuruldu.
Eskişehir Barış Bloku Bileşenleri; DİSK-KESK-Eskişehir Tabip Odası-Eskişehir TMMOB İKK-Türkiye Yazarlar Sendikası Eskişehir İl Tem., Halk Evleri, Eğit-Der, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Yaşam Bellek Özgürlük Derneği, ÖVDER-Eskişehir Demokratik Kadın Platformu, EMEP, EHP, HDP, Öğrenci Kolektifleri, Kaldıraç Dergisi’nden oluştu.
Eskişehir Barış Bloku adına konuşan Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz, Türkiye İnsan Hakları Vakfı açıklamalarına göre Suruç Katliamı dışında 16 polis, 2 korucu, 35 asker, 32 örgüt üyesi ve 10 sivilin yaşamını yitirdiğini belirtti. Dr. Yılmaz, açıklamasının bir bölümünde “Yaşamını yitirenler arasında Eskişehir Çifteler ilçesinde Uzman Çavuş Muhammet Tufan da bulunmaktadır. Bu acı tablonun sorumlusu kendi iktidarları ve saltanatları için halka savaş politikalarını dayatanlardır. Biz Eskişehir Barış Bloku oluşturan sendikalar, meslek örgütleri, siyasal partiler, akademisyenler olarak topluma dayatılmak istenen savaş politikalarını reddediyor, barış ikliminin hâkim kılınmasını istiyoruz” dedi.
Savaş naraları kimden gelirse gelsin, savaş isteyenlere, savaşı kışkırtanlara, savaşa övgü düzenlere karşı barışı savunmaya ve barış dilini hâkim kılmaya kararlı olduklarını belirten Yılmaz, ülkede toplumsal barışı yok edenlere, komşu ülkelerde yanan ateşi körükleyerek ülke topraklarına taşıyanlara karşı barış talebinde ısrarcı olduklarını bir kez daha dile getirdi. Eskişehir Barış Bloku olarak silahların bir an önce susmasını, çatışmasızlık ortamının sağlanmasını talep ediyoruz. Eskişehir Barış Bloku olarak bu önlenebilir soruna sessiz kalmanın, demokratik çözüm yollarını kapatmanın, savaş politikalarını sürdürmenin bir insanlık suçu olduğunu, barış için her türlü demokratik mücadele yöntemini kullanacağımızı kamuoyuyla paylaşırız" diye belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!