Eski emniyet müdürü Sanıgök toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Eski emniyet müdürü Sanıgök toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2017 14:55

Eski emniyet müdürü Sanıgök toprağa verildi

Haberin Devamı


ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR'de 1999-2001 yılları arasında il emniyet müdürlüğü görevinde bulunan Zeki Sanıgök vefat etti. Sanıgök için İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.
Kalp rahatsızlı nedeniyle Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde edavi gören eski Emniyet Müdürü Zeki Sanıgök hayatını kaybetti. 1970 yılında polislik mesleğine başlayan, 2 çocuk babası ve Sanıgök için Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törene merhum Sangök'ün eşi emekli polis memuru Emine Sanıgök, çocukları, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Emniyet Müdürü Engin Dinç, İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, İl Müftüsü Bekir Gerek ile çok sayıda kişi  katıldı.
İl Emniyet Müdürü Engin Dinç'in ardından konuşan Vali Özdemir Çakacak, görev süresinin üzerinden uzun bir yıl geçmesine rağmen Eskişehir'de Sanıgök'ün unutulmadığını belirterek şunları söyledi:
"Görevinin üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen adından güzel bir şekilde bahsedilen il emniyet müdürümüzü kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Acılı ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Polislik mesleği dünyanın en zor görevlerinden, en önemli görevlerinden, en şerefli görevlerinden birisidir. Çünkü polisin görevi vatandaşın canının, malının, namusunun korunmasıdır. Vatandaşını huzurudur, vatandaşın güvenidir. Bu ulvi görevi icra etmek için polis gece gündüz demeden, hafta sonu, bayram tatili demeden fedakar hane, cansiperane bir şekilde görev yapmaktadır. Vatanın bekası için hayatını ortaya koyarak görev yapmaktadır. Merhum müdürümüzü de Eskişehirliler güzel bir şekilde anmaktadır."
Zeki Sanıgök'ün cenazesi Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki törenin ardından Vişnelik Mahalesi'ndeki Mahmud Sami Ramazanoğlu Camii'ne götürüldü. Sanıgök, Cuma namazını ardından kılınan cenaze namazından sonra Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.
-
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!