Eko-okullar Projesi’ne Okullardan Büyük İlgi

Güncelleme Tarihi:

Eko-okullar Projesi’ne Okullardan Büyük İlgi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2015 11:39

ESKİŞEHİR’DE, ULUSLARARASI ÇEVRE EĞİTİM PROGRAMI EKO-OKULLAR PROJESİNİ YÜRÜTEN OKULLARIN KOORDİNATÖR ÖĞRETMENLERİNİN KATILIMIYLA TOPLANTI YAPILDI.

Eskişehir’de, Uluslararası Çevre Eğitim Programı Eko-Okullar Projesini yürüten okulların koordinatör öğretmenlerinin katılımıyla toplantı yapıldı.
Tepebaşı Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantının başkanlığını İl Koordinatörü Ahmet Sezer Ortaokulu öğretmeni Nadir Erdem yaptı. Toplantı açılışında konuşan Tepebaşı Belediyesi Çevre Koroma ve Kontrol Müdürlüğü çalışanlarından Biyolog Sinem Sağıroğlu, Er Eko-Okullar Çevre Eğitim Programına, Tepebaşı Belediyesi’nin 1999 yılından beri kesintisiz olarak destek verdiğini söyledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile paydaş olduklarını aktaran Sağıroğlu, okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir program olduğunu belirtti. Öz veri ile çalışan il koordinatörü ve okul koordinatörlerinin her zaman destekçisi olacaklarını belirten Sağırpğlu, Eko-Okullara yeni eğitim öğretim yılındaki çalışmalarında da başarılar diledi.
İl koordinatörü Nadir Erdem 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında yapılan çalışmalardan oluşan sunumunun yanı sıra Türkiye’de sadece Eskişehir’de Eko-Okullar bünyesinde 6’ncısını gerçekleştirdikleri “Çevre Çocuk Meclisi” çalışmaları hakkında bilgilendirme sunumu yaptı. Erdem yaptığı konuşmada Eskişehir’de birkaç okulla başlayan programda, geçen yıl 29 olan okul sayısının bu eğitim öğretim yılında 38’e yükseldiğini, bu ilginin kendilerini çevre sorunlarının çözümü noktasında daha verimli çalışmalar için motive ettiğini belirtti. Erdem, okullarında öz verili çalışmalar yürüten okul idarecilerine, koordinatör öğretmenlere, öğrencilere, velilere ve Eko-Okullar Projesi paydaşları İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tepebaşı Belediyesine desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!