Eğitim Sen'den Üniversite Rektörlüğüne tepki

Güncelleme Tarihi:

Eğitim Senden Üniversite Rektörlüğüne tepki
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2016 15:14

Eğitim Sen'den Üniversite Rektörlüğüne tepki

Haberin Devamı

 

 
ESKİŞEHİR,(DHA)- EĞİTİM Sen Eskişehir Şubesi, yürütme kurulu üyeleri olan araştırma görevlisi Fidan Güneş Gürgör'ün sözleşmesini yenilemeyen Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'ne tepki gösterdi.
 
Eğitim Sen'de düzenlenen basın toplantısında Şube Sekreteri Murat Yaman açıklamada bulundu. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kamuda başlatılan ve darbecilere yönelik olduğu iddia edilen soruşturmalarla kitlesel açığa almaların yaşandığı belirtilerek şöyle dedi:
 
"Yaşanan süreç ile ilgisi olmamasına rağmen Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü, 5 Ağustos 2016 Cuma günü, 'Barış Bildirisi' imzacısı 20 akademisyene görevden uzaklaştırıldıklarını tebliğ etmiştir.  Böylece, imzacı akademisyenler, hiçbir disiplin cezası almadıkları halde disiplin soruşturmasından aylar sonra, tedbiren görevden uzaklaştırma kararı ile karşı karşıya bırakılmıştır. Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'ne bu da yetmemiştir. Şube Yürütme Kurulu Üyemiz Fidan Güneş Gürgör,  Eğitim Sen Genel Merkezi'miz ve bağlı bulunduğu Konfederasyon olan KESK' in açıklamaları doğrultusunda ve yönetici kimliğinin verdiği sorumlulukla 'Akademisyenlerin düşünce ve ifade özgürlüğünü' savunmak için barış bildirisine 20.01.2016 tarihinde 2.tur imzacı olarak dahil olmuştur. Arkadaşımıza 29.08.2016'da tebliğ edilen yazı ile sözleşmesinin yenilenmediği bildirilmiştir. Şube yürütme kurulu üyemiz ve başarılı bir akademisyen olan Fidan Güneş Gürgör, haksız ve hukuksuz bir şekilde üniversite ile ilişiği kesilerek işsiz bırakılmıştır. Haksız ve hukuksuz şekilde sözleşmesi yenilenmeyen Şube Yürütme Kurulu Üyemiz Araştırma Görevlisi Fidan Güneş Gürgör görevine iade edilmelidir. "
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!