Cam işçileri grev aşamasında

Güncelleme Tarihi:

Cam işçileri grev aşamasında
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2016 14:12

Cam işçileri grev aşamasında

Haberin Devamı

  

ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR'deki Anadolu Cam fabirkasında çalışan 300 işçinin bağlı olduğu Kristal iş Sendikası ile işveren arasında yapılan toplu iş sözleşmelerinde anlaşma sağlanamayınca grev sürecini girildi.
 
Kristal İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı, sendika binasında Türk İş 2'nci Bölge Temsilcisi Nejat Kılıç ve sendika üyelerinin katılımıyla basın toplantısı düzenledi. Eskişehir Anadolu Cam işyerinde devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ve grev süreci ile ilgili gelişmeler hakkında bilgi veren Akyazı şöyle konuştu:
 
"1 Ocak 2016 tarihinde başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürecinde Şişecam işvereni ve sendikamız Kristal-İş Sendikası arasında bugüne kadar bir anlaşmaya varılamamış ve yasal toplu iş sözleşmesi süreci 29 Haziran 2016 tarihinde cam işçisinin önünde grevi bir hak olarak koymuştur. Bu süreç içerisinde Şişecam işvereni sendikamızın ücret, gece çalışası, vardiyalı çalışma ücreti zammı ile ikramiyeler ve diğer sosyal haklarla ilgili tekliflerine müspet cevap vermemiştir. Bir diğer anlaşmazlık konusu ise işyerinde taşeronda çalışan forklift operatörlerini kadro talebimizdir. İşveren ile sendikamız genel yönetim kurulu arasında görüşmeler devam etmekle birlikte, işverenin uyuşmaz tutumu devam ederse, cam işçisi grevi güle oynaya, tıpkı bir düğün gibi karşılayacaktır."
 
-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!