Başkan Kurt 2 yılını değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Kurt 2 yılını değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 16:14

Başkan Kurt 2 yılını değerlendirdi

Haberin Devamı

 

Saadet YÖRÜKÇÜ / ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, düzenlediği basın toplantısında 2 yıllık görev süresini değerlendirdi.
 
Belediye Meclis Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Kazım Kurt, göreve geldikten sonra geçen 2 yıl içinde yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yapmış oldukları çalışmaları paylaşmak için bir toplantı düzenlediğini belirten başkan Kurt şunları söyledi:
 
"Göreve geldiğimiz ilk 2 ayda üniversitelerden, sivil toplum kuruluşlarından, siyasi partilerden ve muhtarlardan daha iyi bir Odunpazarı nasıl olur? Bunun görüşlerini topladık. Çocuk ve gençlere yönelik yaptığımız çalışmaların başında Büyükdere Mahallesi'nde yaptığımız kız öğrenci yurdu geliyor. Bunun yanı sıra, Oyunpazarı Gündüz Bakımevi ve Kreşi, gençlik merkezleri, Zeytindalı Çocuk Merkezi. 6 bin çocuğu yaz okullarından faydalandırdık. Sosyal Belediyecilik anlamında 5 bin kişiye evde sağlık hizmeti verdi. Günlük 15 bin kapasiteli aşevi kurduk. Halk marketi açtık. Halk merkezleri kurduk. Kültür ve sanat alanında, 220 bin kapasiteli 7 dev kütüphane kurduk. Tiyatro oyunlarında 22 bin kişi ağırladık. 338 etkinliğe imza attık. Ahşap ve cam festivalleri gerçekleştirdik. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezini sinema salonuna çevirdik. Her yaz mahallelerde yazlık sinema keyfini yaşattık. Meclis toplantılarımızı şeffaflaştırarak canlı olarak verdik. Elektronik Belge Yönetim sistemine geçerek, 4 ayda 22 ağaç ve 106 bin litre su kurtardık. 76 yeni araç aldık. Muhtarlarla toplantılar yaparak, sorunlara çözüm üretiyoruz. İşçilerimizde toplu sözleşme imzaladık. Köylerde 88 bin 515 metrekare kilit taş ile yolları kapladık. Toplamda 723 bin metrekare yol yaptık. Uğur Mumcu Parkı'nı açtık. Yahnikapan köyünde 20 bin metrekareyi vişne bahçesine çevirdik. Bunun yanı sıra belediye olarak yer altı çöp konteynır sistemine geçtik. Yapılan bebek bakım odaları ve tuvaletlerle vatandaşlara kolaylık sağladık".
 
Odunpazarı Belediye başkanı Kazım Kurt, yaptıklarının dışında söz verdikleri spor alanları yapmak için çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. 
 
-
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!