Anneler,resimlerini SMA'lı çocuklar için sergiledi

Güncelleme Tarihi:

Anneler,resimlerini SMAlı çocuklar için sergiledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2017 21:55

Anneler,resimlerini SMA'lı çocuklar için sergiledi

Haberin Devamı


ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR'de 5 kadın, yaptıkları resimlerle SMA hastası çocuklar yararına sergi açtı.  
Annelerin Paletinden Resim Sergisi, Tepebaşı Belediyesi Atila Özer Karikatürlü Ev'de açıldı. Açılışa İl Sağlık Müdürü Dr.Ali Mumcu ile çok sayıda kişi katıldı. Gönül İmal, Gülşen Özbiçen, Nevin Sertkaya, Saadet Şentürk ve Şirin Sağcan tarafından yapılan toplam 54 resim tablosunun yer aldığı sergi ilgi gördü. Serginin açılışında konuşan SMA Hastalığı İle Mücadele Derneği Başkanı Ali Soyer, 5 annenin kendilerine başvurarak SMA hastası çocuklar yararına resim sergisi açmak istediklerini belirtti. Kendilerinin bunu sevinçle karşıladıklarını ifade eden Soyer şöyle dedi:
"SMA bir kas hastalığı, acımasız bir hastalık. Son zamanlara kadar bu hastalığın ilacı yoktu. 2017 yılının başında ilaç yurt dışında piyasaya sürüldü. Aradan 7 ay zaman geçti, ilacımızı çocuklara alamadık. Çalışmalar çok hızlı sürüyor. İnşallah kısa bir zamanda çocuklarımızı ilaca kavuşturacağız. En yüce duygu annelik duygusu. Buradaki annelerimize sergiden elde edilen geliri SMA'lı çocuklara bağışlayacakları için kendilerine teşekkür ediyor, şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz."
Sergide eserleri bulunan kadınlardan Şirin Sağcan, meslek edindirme kurslarına katıldıkları ve kursta yaptıkları resimlerde SMA hastası çocuklar yararına sergi açtıklarını söyledi. 
--

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!