AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Günay:

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Günay:
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 13:52

- "Öncelikle ilçelerimizde bulunan değerleri ön plana çıkarıp işleyeceğiz. Ortaya çıkardığımız ürünleri çeşitlendirmemiz lazım. Sadece bir ürün üzerinden gitmek yanlış olur"

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR (AA) - AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Emine Nur Günay, öncelikle ilçelerde bulunan değerleri ön plana çıkarıp işleyeceklerini belirterek, "Ortaya çıkardığımız ürünleri çeşitlendirmemiz lazım. Sadece bir ürün üzerinden gitmek yanlış olur" dedi.

Eskişehir İlçeleri Yenilikçi Atılım Platformunun (EİYAP) kentte bir otelde düzenlediği toplantıda konuşan Günay, ilçelerin kalkınması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Kaybedecek bir dakikalarının bile olmadığını, çok çalışıp ilçeleri kalkındıracaklarını anlatan Günay, "Hem sosyal hem de kültürel anlamda çeşitliliğimiz var. İlçelerimizin de çekiciliğini artırmamız için öncelikle değerlerimizin farkına varacağız" diye konuştu.

Günay, kaynakları en iyi şekilde kullanıp başarılı olacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

İlçelerle ilgili projeler hazırlanacağını dile getiren Günay, şunları kaydetti:

"Öncelikle ilçelerimizde bulunan değerleri ön plana çıkarıp işleyeceğiz. Ortaya çıkardığımız ürünleri çeşitlendirmemiz lazım. Sadece bir ürün üzerinden gitmek yanlış olur. O ürünü dünya pazarına sunabilmek için birden fazla çeşidini sunacağız. Akılcı yolla çok sayıda proje üretebiliriz. İlçelerimizden çıkaracağımız bu değerleri önce ülke genelinde ardından da küresel ölçekte kabul ettirmemiz gerekiyor. İnanarak çalışırsak başarılı olacağımıza eminim. Gaziantep baklavası, Afyon sucuğu, Aydın kestanesi gibi ürünler var. İlçe başkanlarımız kendi bölgelerinden bir ürün düşünsün. Bana fikirle gelindiğinde takipçisi olacağıma söz veriyorum. Anahtar kelimelerimiz marka ve rekabet olacak. Önce marka oluşturacağız, sonra rekabet edeceğiz. Her ilçeden bir proje bekliyorum."

Daha sonra, toplantıya katılan AK Parti'li ilçe belediye başkanları ve teşkilat başkanları, kendilerine dağıtılan formları doldurarak ilçelerinin özelliklerini yazdı.​

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!