7'nci Eskişehir Opera Bale Günleri başladı

Güncelleme Tarihi:

7nci Eskişehir Opera Bale Günleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 16:01

7'nci Eskişehir Opera Bale Günleri başladı

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR, (DHA) - BU yıl 7'ncisi düzenlenen Eskişehir Opera Bale Günleri, J. Strauss'un 100 yıllık eseri 'Çingene Baron' opereti ile perdelerini açtı.
Büyükşehir Belediyesi ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün işbirliğiyle düzenlenen 7'nci Eskişehir Opera Bale Günleri, Ankara Devlet Opera Balesi'nin 2 yıldır sahneye koyduğu 'Çingene Baron' opereti ile başladı. Biletleri günler öncesinden tükenen Çingene Baron'u Ankara Devlet Opera ve Balesi ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası sahneledi.
Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen açılışa Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Ankara Devlet Opera Balesi Müdür Vekili Metin Turan ile çok sayıda sanatsever katıldı. Gürçil Çeliktaş'ın sahneye koyduğu, Oğul Johann Strauss' un 'Çingene Baron' operetinin müziklerini Nezih Seçkin'in yönettiği Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası seslendirdi. Librettosunu, Macar yazar Mor Jokai'in aynı adlı romanından uyarlayan Ignaz Schnitzer'in yazdığı eser bir Macar köyünde geçiyor ve sürgünden dönen toprak sahibi Sandor Barinkay ile eski bir Türk Paşası'nın kızı olan ama bir çingene kızı olarak yetişen Saffi'nin hikayesini anlatıyor.
Johann Strauss'un üç perdelik opereti Çingene Baron'u izleyen Eskişehirli sanatseverler sanatçıları ayakta alkışladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de sahneye çıkarak, Ankara Devlet Opera Balesi oyuncularını ve Senfoni Orkestrasını teker teker kutlayarak teşekkür etti. 7'nci Eskişehir Opera ve Bale Günleri 12 Mayıs'ta sona erecek.


FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!