5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Kutlanıyor

Güncelleme Tarihi:

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Kutlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2015 15:46

Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle açıklamada bulundu.
Eğitim-Sen olarak bu yıl 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü Yalova Valisinin kendisine hakaret etmesi sonucu kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Halil Serkan Öz ve Suruç katliamında hayatını kaybeden Süleyman Aksu başta olmak üzere, görevi başında hayatını kaybeden tüm öğretmenlere adadıklarını belirten Demir, “7 Haziran seçimleri sonrasında tüm ülkenin sadece 90’lara değil, resmen darbe dönemlerine geri götürülmesi, çatışmaların artarak sürmesi, özellikle bazı il ve ilçelerde eğitim-öğretim sağlıklı bir şekilde yapılmasını engellemektedir. 13 yıllık iktidarı süresinde öğretmenlik mesleği tarihte hiç bu kadar büyük bir itibar kaybına uğramamıştır” dedi.
Geçen 13 yıl içinde ihtiyaç kadar öğretmen ataması yapılmadığını, yıllar içinde fiilen “işsiz öğretmenler ordusu” oluşturulduğunu belirten Eğitim-Sen Şube Başkanı Serkan Demir, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Yine öğretmenlerin geçtiğimiz 13 yıl içinde gelirlerinde yaşanan gerileme sonucunda satın alım gücünün belirgin bir şekilde azalmış, 2003 yılında 24 bin olan emeklilik oranı, yaşanan geçim sıkıntısı nedeniyle son yıllarda 7 binli rakamlara kadar gerilemiştir. Bizler için klasik anlamda kutlanan bir gün olmaktan çok, tüm eğitim ve bilim emekçilerinin uluslararası alanda birlik, dayanışma ve mücadelesinin simgesi olan özel bir gün olma özelliğini sürdürmektedir. Eğitim-Sen olarak, barış koşullarının bir an önce sağlanmasını diliyor, eğitim ve bilim emekçilerinin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!