5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü

Güncelleme Tarihi:

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 17:51

- Eskişehir Valisi Tuna: "Karşılıksız sevginin, sonsuz hoşgörünün, emeğin ve sabrın ne demek olduğunu çocukluktan yetişkin birey olana kadar kendilerinden öğrendiğimiz kadınlar her şeyin en güzeline layıktır"

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, "Karşılıksız sevginin, sonsuz hoşgörünün, emeğin ve sabrın ne demek olduğunu çocukluktan yetişkin birey olana kadar kendilerinden öğrendiğimiz kadınlar her şeyin en güzeline layıktır" ifadelerini kullandı.

Tuna, 5 Aralık Kadın Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, 5 Aralık Kadın Hakları Günü'nü ve 5 Aralık 1934 yılında Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 80. yıl dönümünün birlikte kutlandığını belirtti.

"5 Aralık Kadın Hakları Günü, kadın sorunlarının gündeme getirilmesi, bu konuda bir farkındalık yaratılması ve çözümler bulunması yolunda hepimiz için önemli bir gündür" ifadelerini kullandığı mesajında Tuna, şunları kaydetti:

"Öncelikle 1926 yılında Türk Medeni Kanunu ile aile ve sosyal çevrede birey olarak yerini alan Türk kadını 1934 yılında da seçme ve seçilme hakkını elde ederek Türk siyasi hayatında söz sahibi olmuştur. Kadınlarımızın eğitimli ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Zira kadınlar özelde ailenin, genelde ise toplumun temelini oluşturduklarından güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk gibi alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan yararlanmalarının sağlanması önemli ve zorunludur. Karşılıksız sevginin, sonsuz hoşgörünün, emeğin ve sabrın ne demek olduğunu çocukluktan yetişkin birey olana kadar kendilerinden öğrendiğimiz kadınlar her şeyin en güzeline layıktır."

Haberin Devamı

Tuna, mesajında şöyle devam etti:

"Türk toplumunun gelişip yükselmesinde aile yapısının önemini vurgulayan Mustafa Kemal Atatürk, 'Bu millet esas terbiyesini aileden almaktadır. Türk milleti öyle analara sahiptir ki her devrin büyük analarını bu analar yetiştirmiştir. Türk kadını daha büyük nesiller yetiştirmeye kabiliyetlidir' demiştir. Yaşamımız boyunca doğumdan ölüme her anımızda varlıklarıyla onurlandığımız, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen kadınlarımızın Kadın Hakları Günü'nü en içten duygularımla kutlar, kadınlara yönelik her türlü şiddete, ayrımcılığa ve istismara karşı olduğumuzu belirtir, sevgi ve saygılar sunarım."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!